Σήμερα η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα

Σήμερα η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα

Εκτός απροόπτου, θα καταθέσει σήμερα ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης των κατηγορητηρίων

Μνήμες από τα όσα ακολούθησαν τον θάνατου του 32χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβριο του 2013 θα πρέπει να ανασύρει σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου ο πατέρας του, Παναγιώτης.

Κι αυτό γιατί εκτός απροόπτου, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ήδη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη αναφορικά με τις  ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση και αφού ολοκληρωθεί η ανάγνωση των κατηγορητηρίων (η οποία ξεκίνησε με αίτημα της υπεράσπισης) αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη κατάθεση.

Όπως όλα δείχνουν, η αποδεικτική διαδικασία θα ξεκινήσει με την πλειοψηφία των μελών της πρωην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής να είναι απούσα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως με απόφαση του δικαστηρίου, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής δεν έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν τον Παν. Φύσσα  για την ηγεσία  του κόμματος αλλά και για όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Παναγιώτης Φύσσας σε ανοιχτή επιστολή του, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και σχεδόν τέσσερις μήνες από την ένερξη της διαδικασίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Μετά από πολλές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μεθοδευμένες καθυστερήσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων και προσχηματικά αιτήματα, έφτασε η στιγμή που ως πρώτος μάρτυρας θα καταθέσω όσα γνωρίζω για την τελευταία νύχτα του παιδιού μου αλλά και ό,τι άλλο αφορά την υπόθεση αυτή. Είναι ξεκάθαρο ότι η φωνή μου, αλλά και των άλλων μαρτύρων, ενοχλεί και θα ενοχλήσει τους κατηγορούμενους, και όχι μόνο, και για τον λόγο αυτό επιχείρησαν για μία ακόμα φορά με αίτημά τους να μεταθέσουν την κατάθεσή μου για ημερομηνία μετά τις εκλογές, οι ίδιοι που πριν ανυπομονούσαν, δήθεν, να ξεκινήσει η δίκη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network