Σοβαρά επεισόδια στη Βουλή. Έκαψαν φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη

Σοβαρά επεισόδια στη Βουλή. Έκαψαν φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη
ΑΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙ Α ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ και τα ΜΑΤ απάντησαν με φωτοβολίδες κρότου λάμψης, ενώ φωτιά πήρε ένα από τα φυλάκια. Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές (Vids)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη-Κουκουλοφόροι έριξαν βροχή από βόμβες μολότοφ στο κουβούκλιο της σκοπιάς του τσολιά και στο μνημείο. Σημειώνεται ότι ορισμένοι διαδηλωτές είχαν φτάσει μέχρι τα σκαλιά του μνημείου, ενώ οι διμοιρίες βρίσκονταν πάνω από αυτό κοντά στο περιστύλιο με αποτέλεσμα να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν έφοδο οι κουκουλοφόροι τόσο κοντά στο μνημείο και να ρίξουν βόμβες μολότοφ στις σκάλες του μνημείου και εναντίον των αστυνομικών.

Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών οι αστυνομικοί όμως δεν πραγματοποίησαν κίνηση για να απαγορεύσουν την εκ νέου είσοδο στην πλατεία του μνημείου… Τα επεισόδια σταμάτησαν για λίγο μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ και περίπου ένα τέταρτο μετά ξεκίνησε ένας νέος γύρος,μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και εναντίον των διμοιριών που βρίσκονταν στην οδό Βασ. Γεωργίου, μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Οι ειρηνικοί διαδηλωτές είχαν τραβηχτεί από το μέσο της οδού Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και πίσω έως τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, ενώ οι κουκουλοφόροι περιφέρονταν και εφορμούσαν ανα στιγμές πάλι.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ και ενώ τα πνεύματα πλέον είχαν ηρεμήσει το πλήθος διαλύθηκε και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Θύματα επίθεσης των κουκουλοφόρων έπεσαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων και τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, ενώ από την αστυνομία πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές.

Από νωρίτερα το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου. Από το κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΛΑΕ κλπ, είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος πάνω από 3.500 άνθρωποι και περισσότεροι από 12.000 διαδηλωτές από το αντίστοιχο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Αυτή την μεγαλειώδη διαδήλωση θέλησαν κάποιοι να αμαυρώσουν, ωστόσο ο κόσμος δεν αποχώρησε, ανασυντάχθηκε και παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα