Σπίρτζης για νέο ΚΟΚ: Δεν ποινικοποιούνται οι χειρονομίες απλών οδηγών

Ministers` cabinet meeting, in the Hellenic Paliament, in Athens, on August 28, 2017 / Y o,   ,  28 , 2017
Ministers` cabinet meeting, in the Hellenic Paliament, in Athens, on August 28, 2017 / Y o, , 28 , 2017 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Εισοδηματικά κριτήρια για το ύψος των προστίμων ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών - Ρεκόρ για τις ηλεκτρονικές κάρτες

Κατά 50% θα μειωθούν τα σημερινά πρόστιμα στον νέο ΚΟΚ, ενώ θα ισχύσουν και εισοδηματικά κριτήρια, με βάση τα οποία οι παραβάτες με υψηλά εισοδήματα θα πληρώνουν μέχρι και τρεις φορές πάνω από το κανονικό, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ.

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει τώρα για όσους τα πληρώνουν εντός δεκαημέρου: "Η λογική μας είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να μην έχουν εισπρακτικό αλλά παιδευτικό χαρακτήρα", υπογράμμισε.

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ποινικοποιηθούν με τον νεο ΚΟΚ οι προκλητικές χειρονομίες των απλών οδηγών στο δρόμο σε άλλους οδηγούς αλλά θα θεσπιστούν αυστηρά πρόστιμα για την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών που είναι επαγγελματίες. «Δεν μπορεί να τιμωρείται το ίδιο ένας που γράφει στο facebook με έναν που είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος», είπε.

Μιλώντας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν κλείσει οι μπάρες σε πέντε σταθμούς του μετρό, ενώ έχουν εκδοθεί 370 χιλιάδες ηλεκτρονικές κάρτες. Εκατόν είκοσι χιλιάδες περισσότερες, από τις περίπου 250 χιλιάδες που ήταν με το παλιό σύστημα.

Σε ότι αφορά τις πλημμύρες στη Μάνδρα ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι με βάση την αυτοψία που έκανε ο ίδιος στην περιοχή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα καμένες εκτάσεις στο όρος Πατέρας που να συνέβαλαν στις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους. Τα λάθη και οι παραλείψεις που είχαν γίνει στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια ήταν η βασική αιτία, τόνισε.

SHARE:

24Media Network