Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έφτασε στον εισαγγελέα – Κρίνονται οι κατηγορίες εναντίον του

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έφτασε στον εισαγγελέα – Κρίνονται οι κατηγορίες εναντίον του
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά τις έρευνες στο σπίτι του ΙΝΤΙΜΕ

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά την χθεσινή παράδοσή του στις αρχές. Τι δίωξη θα του ασκήσει και με ποιες ποινές.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του, μετά τις καταγγελίες πρώην συντρόφων του για δημοσιοποίηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, έφτασε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Ο παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός έφτασε στα Δικαστήρια υπό άκρα μυστικότητα στη 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (23/12), εισερχόμενος από την πλαϊνή πόρτα, και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν θα τον παραπέμψει απευθείας σε αυτόφωρη εκδίκαση της υπόθεσής του, αν θα δώσει αναβολή ή θα ορίσει δικάσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, τότε αυτό θα συμβεί το Σάββατο. Ερώτημα αποτελούν οι κατηγορίες που θα του απαγγείλει ο Εισαγγελέας. Αν, δηλαδή, κρίνει πως η βλάβη που υπέστη η κοπέλα που υπέβαλε τη μήνυση είναι διαρκής και δεν εξαρτάται από το κέρδος που είχε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τη δημοσίευση των “ροζ” βίντεο στο διαδίκτυο.

Το πιθανότερο είναι να δικαστεί στο Αυτόφωρο καθώς η παραβίαση προσωπικών δεδομένων είναι διαρκές έγκλημα εφόσον κυκλοφορεί ακόμα στο διαδίκτυο το βίντεο που ανέβασε.

Ο γνωστός παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός μετέβη αυτοβούλως χθες Τετάρτη (22/12) στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ πέρασε το χθεσινό βράδυ στο κρατητήριο.

Η σύλληψή του ήλθε αφενός κατόπιν καταγγελίας νεαρής κοπέλας η οποία ανέφερε ότι ο παρουσιαστής ανήρτησε εν αγνοία της σε ιστότοπους, με πορνογραφικό περιεχόμενο, βίντεο από ερωτική τους συνεύρεση, και αφετέρου μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που είχε ζητήσει να διερευνηθούν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ανάλογες καταγγελίες εις βάρος του τηλεπαρουσιαστή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται και τρίτη καταγγελία από γυναίκα που αναγνώρισε τον εαυτό της στα αναρτημένα βίντεο.

Η στιγμή της παράδοσής του όπως την κατέγραψε το GRTimes.gr:

Οι διώξεις που αντιμετωπίζει και οι ενδεχόμενες ποινές

Η δικογραφία που σχηματίζεται εναντίον του αφορά την πράξη της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, αδίκημα που είναι διαρκές και επισύρει την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι διώξεις που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αν τυχόν όμως στην πορεία της έρευνας διαπιστωθεί για παράδειγμα τυχόν οικονομικό όφελος από την διακίνηση τέτοιων υλικών, τότε αυτόματα θα έρθει αντιμέτωπος και με κακούργημα.

Όπως διευκρίνισε προ ημερών ο ποινικολόγος κ. Απόστολος Λύτρας, οι ποινές για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων προβλέπουν έως πέντε χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η κάθε καταγγελία προσμετράται ξεχωριστά. Οι κατηγορίες θα ήταν σε βαθμό κακουργήματος στην περίπτωση που υπήρχε οικονομικό όφελος πάνω από 120.000€.

Οι έρευνες στο σπίτι του και το υλικό που βρέθηκε

Χθες, αστυνομικοί της Δίωξης Αστυνομικού Εγκλήματος μετέβησαν στο σπίτι του παρουσιαστή των “Ράδιο Αρβύλα” στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας υλικό από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, για τον εντοπισμό στοιχείων που συνδέονται με τις παραπάνω καταγγελίες.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά τις έρευνες στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης βρέθηκε βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου το οποίο και κατασχέθηκε. Το υλικό θα αναλυθεί περαιτέρω από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κάποια από τις καταγγέλλουσες ή όχι.

Οι κατ’ οίκον έρευνες θα συνεχιστούν και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του συλληφθέντα όπως και η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την πιθανότητα τυχόν τέλεσης και κακουργημάτων.

Κατά τη διεξαγωγή των ερευνών, ο τηλεπαρουσιαστής μεταφέρθηκε με χειροπέδες στην οικία του, ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους επέστρεψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Τις έρευνες διενήργησε κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παρουσία Πταισματοδίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλες έρευνες διεξήχθησαν στο εξοχικό του στην Αλόννησο.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά τις έρευνες στο σπίτι του INTIME NEWS

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα