Στο ΣτΕ οι αιτήσεις συνταξιούχων για αναδρομικά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας
Το Συμβούλιο της Επικρατείας EUROKINISSI

Με το νέο έτος θα συζητηθούν ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις με τις οποίες ζητούν την καταβολή διεκδικούμενων περικοπών.

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 προσδιορίστηκαν για να συζητηθούν ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις Σωματείων συνταξιούχων για την εφαρμογή αποφάσεων που αφορούν τις περικοπές συντάξεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του έτους 2015, με τις οποίες κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)  οι περικοπές των συντάξεων κυρίων και επικουρικών του ιδιωτικού τομέα που έγιναν το 2012. Οι αιτήσεις των συνταξιούχων κατατέθηκαν καθώς έχει παρέλθεί ήδη μία τριετία, χωρίς να έχουν εφαρμοστεί οι δικαστικές αποφάσεις.

ADVERTISING

Με την απόφαση του 2015 είχε κριθεί ότι όλες οι συντάξεις του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 και ότι το κράτος πρέπει να συνδράμει στα Ταμεία για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, εάν αυτά δεν έχουν κεφάλαια, παρά τη  ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που νομοθετήθηκε το 2010.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΤΕ, Συντάξεις
SHARE:

24Media Network