Στην δομή φιλοξενίας Κορίνθου η πλειονότητα των μεταναστών από τις καταλήψεις της Πλατείας Βάθη

Στην δομή φιλοξενίας Κορίνθου η πλειονότητα των μεταναστών από τις καταλήψεις της Πλατείας Βάθη
Πλάνα από την κατάληψη

Από το σύνολο των 269 παράτυπων μεταναστών, 214 μεταφέρθηκαν προσωρινά στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, 48 κρατούνται για απέλαση, ένας συνελήφθη για βιασμό και μία οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους εξαιτίας εγκαυμάτων που είχε υποστεί το ανήλικο παιδί τους και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στους 269 αλλοδαπούς που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα δυο υπό κατάληψη κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από τους παραπάνω:

  • Ένας υπήκοος Συρίας συνελήφθη, γιατί όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του από 26-07-2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό ανήλικης.
  • Πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο και οι υπόλοιποι 214 μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, απ’ όπου αργότερα θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα