Στο Αργοστόλι το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Στο Αργοστόλι το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Στο μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που κατέπλευσε στην Κεφαλλονιά αντικαθιστώντας το "Super Fast II", μεταφέρθηκαν οι πληγέντες από τον σεισμό

Στο λιμάνι του Αργοστολίου κατέφθασε, λίγο μετά τις 20:00 της Τρίτης (28/01) το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρητικότητας 1300 ατόμων. Το πλοίο της ΑΝΕΚ, πήρε την θέση του "SuperFast 11" που είχε καταπλεύσει την Δευτέρα (27/01), και φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 πληγέντες από τον σεισμό.

Πλέον όλοι οι σεισμόπληκτοι μεταφέρθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα περάσουν εκεί όσες ημέρες χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθούν τα σπίτια τους.

«Το πλοίο "SuperFast 11" φιλοξένησε χθες το βράδυ εκατοντάδες Κεφαλλονίτες που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Πριν λίγη ώρα το συγκεκριμένο πλοίο αντικαταστήθηκε από ένα μεγαλύτερο, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης για το αν η ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο έχει δώσει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την παραμονή του, στην Κεφαλλονιά απάντησε: «Το "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα παραμείνει στο λιμάνι όσο χρειαστεί ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Κεφαλλονιάς».

«Αυτή την στιγμή γίνονται ακόμα έλεγχοι από τους αρμόδιους μηχανικούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου, Τεχνικού Επιμελητηρίου και μηχανικών από το ΥΠΕΚΑ. Όταν τελειώσουν οι έλεγχοι θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και θα αποφασιστεί αν θα κηρυχτεί η Κεφαλλονιά σεισμόπληκτη περιοχή ή όχι» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network