Στο λιμάνι της Πάτρας 15 διασωθέντες του Norman Atlantic

Στο λιμάνι της Πάτρας 15 διασωθέντες του Norman Atlantic

Έφθασαν στο λιμάνι της Πάτρας 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic». Στους δέκα ο αριθμός των νεκρών ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων (Vid)

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3. 00 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο «Europa Cruise», το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic».

Σε δηλώσεις που έκαναν οι διασωθέντες στην αίθουσα υποδοχής του νότιου λιμανιού της Πάτρας, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο «Norman Atlantic», από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, μέχρι να παραληφθούν από τα σωστικά μέσα.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, είχαν βρει καταφύγιο, είτε δίπλα στην γέφυρα του πλοίου, είτε στο τελευταίο ανοικτό κατάστρωμα, προσπαθώντας να σωθούν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις.

Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στους 15 διασωθέντες όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.

Επίσης στο λιμάνι βρίσκονταν και συγγενικά πρόσωπα διασωθέντων, που περίμεναν με αγωνία να συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί ανέρχονται στους δέκα μετά τον εντοπισμό άλλων δύο πτωμάτων μέσα στο πλοίο, ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων. Οι Αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, δήλωσαν δύο υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι, 427 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος- έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα παραπλέοντα σκάφη. Ο κατάλογος των επιβαινόντων περιλάμβανε 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο είναι αντιφατικές και το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων.

Στέλεχος της εταιρείας που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.

πηγή φωτογραφίας και βίντεο: patrastimes.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Norman Atlantic
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διασωθέντες στην Ηγουμενίτσα: Βγήκαμε από ένα ηφαίστειο που κινούνταν στη θάλασσα

Norman Atlantic: Δέκα οι νεκροί, φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

SHARE: