Στο νοσοκομείο κρατούμενος μετά από άγριο ξυλοδαρμό στις φυλακές Αλικαρνασσού

Στο νοσοκομείο κρατούμενος μετά από άγριο ξυλοδαρμό στις φυλακές Αλικαρνασσού
Στιγμιότυπα από τις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού,Τετάρτη 3 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Άγρια επίθεση με γροθιές στο κεφάλι δέχτηκε, αναίτια, 29χρονος κρατούμενος, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο

Άγρια χτυπημένος, με γροθιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο, διακομίστηκε στο νοσοκομείο 29χρονος Κρητικός κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος φέρεται να δέχτηκε αναίτια επίθεση από 33χρονο αλλοδαπό συγκρατούμενό του.

Οι σωφρονιστικοί πρόλαβαν τα χειρότερα, καθώς το σοβαρό περιστατικό, που σημειώθηκε κατά το κλείσιμο των κελιών, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη.

Ο 29χρονος, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και χαρακτηρίζεται ως υπόδειγμα κρατουμένου, καθώς, όπως περιγράφουν κύκλοι της φυλακής, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σεμνό και ευγενή άνθρωπο, με χαμηλό προφίλ, εξαιρετικά υπερήφανο, ο οποίος εργάζεται σκληρά μέσα στη φυλακή για τα μεροκάματα.

Το πρωί της ίδιας ημέρας έφθασε στις φυλακές Αλικαρνασσού με μεταγωγή Αλβανός κρατούμενος από άλλο σωφρονιστικό κατάστημα προκειμένου να παρουσιαστεί στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου για υπόθεση του και στη συνέχεια επρόκειτο να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο ανήκει.

Στις φυλακές Αλικαρνασσού δεν υπάρχουν Αλβανοί κρατούμενοι, ενώ όσοι υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια κρατούνταν σε ξεχωριστή πτέρυγα.

Η επίθεση σε βάρος του 29χρονου, φέρεται να εντάσσεται σε μία άτυπη βεντέτα που υπάρχει ανάμεσα σε Αλβανούς και Έλληνες κρατούμενους, μετά την δολοφονία του Γ. Σωπασή, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, τον Απρίλιο του 1999, χωρίς όμως ο 29χρονος να έχει κάποια εμπλοκή.

Ο 33χρονος κρατούμενος βρίσκεται στην απομόνωση ενώ την επομένη του επεισοδίου τα κελιά παρέμειναν κλειστά και ερευνήθηκαν ένα προς ένα εξονυχιστικά από σωφρονιστικούς υπό το φόβο μήπως υπάρξουν παρατράγουδα με το άνοιγμα της φυλακής.

Παράλληλα έγιναν επαφές με όλες τις πλευρές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι η ιστορία έληξε εκεί.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς Φωτογραφία:eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα