Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη του Πάπα και την επέτειο Γρηγορόπουλου – Τα μέτρα έως και τη Δευτέρα

Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη του Πάπα και την επέτειο Γρηγορόπουλου – Τα μέτρα έως και τη Δευτέρα
Αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας από αύριο το πρωί έως τη Δευτέρα για την επίσκεψη του Πάπα και την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Επί ποδός σχεδόν 5.000 αστυνομικοί.

Στο πόδι τίθεται η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στη χώρα μας. Από νωρίς το πρωί αύριο θα ξεκινήσουν τα μέτρα με την ανάπτυξη ελεύθερων σκοπευτών και ισχυρών στατικών και εποχούμενων δυνάμεων της Αστυνομίας κατά μήκος της διαδρομής του Ποντίφικα.

Αντίστοιχα, με υπομονή θα χρειαστεί να οπλιστούν οι κάτοικοι της Πρωτεύουσας για τα κυκλοφοριακά μέτρα που θα ισχύσουν κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου:

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ποντίφικα, κατά το τριήμερο 4 – 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, όπως επίσης και στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Κατά την κίνηση της πομπής του Επισήμου, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δρακόντεια μέτρα και την Δευτέρα για τη επέτειο Γρηγορόπουλου

Αυστηρή θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας και στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επέτειο Γρηγορόπουλου με την συμμετοχή μίας δύναμης λιγότερης από αυτής του Πολυτεχνείου, αλλά συνολικά περίπου 5.000 αντρών από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Σαφώς θα χρησιμοποιηθούν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. για επιτήρηση όπως και τα drones που θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα υδροβόλα οχήματα της Αστυνομίας «Αίαντες» εφόσον χρειαστούν.

Αντίστοιχα αυστηρά μέτρα θα ισχύσουν και σε άλλες πόλεις της χώρας που έχουν προγραμματιστεί ανάλογες διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα