Εξειδίκευση της πολιτικής βούλησης για να επανέλθει η ασφάλεια, ζητά ο Δήμαρχος Μενιδίου

Εξειδίκευση της πολιτικής βούλησης για να επανέλθει η ασφάλεια, ζητά ο Δήμαρχος Μενιδίου

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Νέα διαμαρτυρία την Τετάρτη από τους κατοίκους του Μενιδίου

Δεσμεύσεις για παρέμβαση της Πολιτείας με στόχο την αλλαγή της κατάστασης στο Μενίδι, έκανε ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον ΓΓ του υπουργείου και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως δήλωσε ο κ. Κασσαβός βγαίνοντας από την συνάντηση: "Ό κ. Υπουργός δεσμεύτηκε η επαύριο να είναι μια διαφορετική μετά για τις Αχαρνές, χωρίς όμως κάτι συγκεκριμένο. Για τον λόγο αυτόν, αύριο στις 12:30 θα έχουμε νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, για να εξειδικευτεί η πολιτική βούληση ως επιχειρησιακό σχέδιο και να μας πουν, ποια θα είναι τα βήματα και με ποιους τρόπους θα επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στην πόλη". 

Εξειδίκευση της πολιτικής βούλησης για να επανέλθει η ασφάλεια, ζητά ο Δήμαρχος Μενιδίου

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πλακάτ κι ένα πανό που έγραφε "απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Υπομονή τέλος", παρέμεναν έξω από το υπουργείο, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου, αναχώρησαν για το Μενίδι με τα πούλμαν τα οποία είχαν φτάσει στο υπουργείο, ενώ όπως ξεκαθαρίστηκε, ισχύει μέχρι νεωτέρας το αυριανό ραντεβού για νέα διαμαρτυρία στην πλατεία του Μενιδίου στις 19:00.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Κασσαβός είπε:

"Ήρθαμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κανένα αισιόδοξο μήνυμα για το αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή μας", τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο, και συνέχισε: "Έπρεπε να χαθεί ένας μαθητής για να αφυπνισθούν συνειδήσεις; Θα κάνουμε καθημερινά ειρηνικές διαδηλώσεις. Ζητάμε να μας δώσετε λύσεις. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να βρεθεί λύση. Για το ίδιο θέμα είχαμε συναντηθεί και με υπουργούς της ΝΔ. Ζητάμε να υπάρχει και στην πόλη μας ασφάλεια".

"Οργή και θλίψη" της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά για τον θάνατο του Μάριου

Την οργή και τη θλίψη της για το θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ζητώντας παράλληλα τη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Αναφερόμενη σε «λανθασμένες πολιτικές», οι οποίες δεν προώθησαν την ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση, προσθέτει, πως ζητά από τις αρχές να καθίσουν και να σχεδιάσουν από κοινού «τις ορθές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την γκετοποίηση κοινοτήτων των Ελλήνων Ρομά».

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Οργή και θλίψη για το θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι

Η απώλεια και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, ενός 11χρονου παιδιού, είναι πράξη αποτρόπαια. Θα μπορούσε να είναι το παιδί του κάθε ανθρώπου στη γη. Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει τα πιο αληθινά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του μικρού Μάριου για τον άδικο χαμό του.

Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα αυτό το γεγονός με αλήθεια, αντικειμενικότητα και έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα παραβατικότητας με όλα τα γκέτο σε όλες τις πρωτεύουσες του πλανήτη. Οι λανθασμένες πολιτικές δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα, όσον αφορά την πρόοδο ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, ενώ κατασπαταλήθηκε και «βανδαλίστηκε» άσκοπα δημόσιο χρήμα, που στόχευε στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών εδώ και δεκαετίες.

Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή στην 6μηνη διαδρομή μας, να ζητάμε επίσημα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την Ειδική Γραμματεία καθώς και την Ελληνική Αστυνομία, να καθίσουμε όλοι μαζί σ' ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε τις ορθές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την γκετοποίηση των κοινοτήτων των Ελλήνων Ρομά.

Η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ως το αντιπροσωπευτικότερο όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Ρομά, ξεκαθαρίζει, πως είναι μέρος της λύσης του προβλήματος, και όχι μέρος του προβλήματος. Χρειάζεται αυτές τις κρίσιμες ώρες ψυχραιμία, λογική και επιτέλους να δούμε το πρόβλημα όλοι μαζί, κατάματα στη ρίζα του. Οι ώρες αυτές θέλουν υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

SHARE: