Στοιβαγμένες σε ψυγεία οι "ματωμένες" φράουλες της Ηλείας

Στοιβαγμένες σε ψυγεία οι "ματωμένες" φράουλες της Ηλείας

Απόβαση φραουλοπαραγωγών στην Αθήνα και συναντήσεις με εκπροσώπους υπουργείων. Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών "Υρμίνη". Στον αέρα η φετινή παραγωγή μετά τις δραματικές εξελίξεις του κλάδου

Ώρες αγωνίες περνούν οι παραγωγοί φράουλας του νομού Ηλείας που συνειδητοποιούν ότι εάν δεν αλλάξει άμεσα κάτι στο "καθεστώς" που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, οι εξαγωγές του Πάσχα μάλλον… τινάζονται στον αέρα!

Οι παράνομοι εργάτες της περιοχής δεν "πλησιάζουν" σε θερμοκήπιο, φοβούμενοι τη σύλληψη και την απέλαση, ενώ συγκομιδή γίνεται μόνο σε καλλιέργειες που απασχολούνται νόμιμοι εργάτες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τις αγροτικές επιχειρήσεις και τα συσκευαστήρια της περιοχής, αναζητώντας εργοδότες που απασχολούν παράνομους και ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργάτες.

Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί της περιοχής είναι οι… "παγωμένες" εξαγωγές και οι ακυρώσεις των παραγγελιών, συνέπεια του διεθνούς σάλου που προκάλεσαν τα επεισόδια της προηγούμενες εβδομάδες.

Οι φράουλες στοιβάζονται στα ψυγεία των δύο Ομάδων Παραγωγών της περιοχής περιμένοντας και πάλι τα τηλέφωνα να χτυπήσουν και τις νταλίκες να έρθουν να φορτώσουν.

'Πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση γιατί το πλήγμα για το προϊόν θα είναι μεγάλο αν χάσουμε την αγορά του Πάσχα",τόνισε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα "Πατρίς" ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών "Υρμίνη" κ. Φώτης Κυριαζής και συνέχισε:

"Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα, το προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει άμεσα να εξαχθεί. Ωστόσο, έχουμε πολλές παραγγελίες τις τελευταίες μέρες που έχουν ακυρωθεί και προσπαθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών".

Παράλληλα, σε ότι αφορά τα προβλήματα στη συγκομιδή του προϊόντος και των ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας ο κ. Κυριαζής είπε:

"Το απόγευμα της Πέμπτης φεύγουμε για Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια σειρά συναντήσεων και επαφών σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες. Αυτό που ζητάμε, μέχρι να διευθετηθούν οριστικά τα ζητήματα των παράνομων εργατών, είναι μια προσωρινή λύση για να συνεχιστεί η φετινή καλλιέργεια που ολοκληρώνεται σε έναν μήνα".

Πηγή: thebest.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα Μανωλάδα: Προφυλακιστέοι οι τρεις επιστάτες και ο παραγωγός φράουλας

Βίντεο πριν το μακελειό στη Μανωλάδα: "Αν δεν θέλετε, θα έρθουν να δουλέψουν άλλοι"

Το βίαιο παρελθόν των συλληφθέντων από την Μανωλάδα

SHARE:

24Media Network