Στον εισαγγελέα τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης

Arrested members of the far right organisation  '' Combat 18 Hellas '' at the prosecutor ' s, in Athens, March 7, 2018 /      '' Combat 18 Hellas ''  ,  , 7 , 2018
Arrested members of the far right organisation '' Combat 18 Hellas '' at the prosecutor ' s, in Athens, March 7, 2018 / '' Combat 18 Hellas '' , , 7 , 2018 SOOC

Οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και στέκια αντιεξουσιαστών οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν τα μέλη της οργάνωσης που κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων και για την διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και στέκια αντιεξουσιαστών οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι 7 αντιμετωπίζουν κακουργηματικά αδικήματα ενώ οι 4 βαρύνονται με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εναντίον των κατηγορουμένων ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων, για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων,  εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή, σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τέσσερα κακουργήματα αφορούν στους επτά κατηγορούμενους  ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά, ο οποίος εμφανίζεται από τις αρχές να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία περιλαμβάνονται και οι ομολογίες δύο νεαρών, οι οποίοι προανακριτικά ομολόγησαν την συμμετοχή τους σε μεμονωμένες πράξεις, ωστόσο, όταν βρέθηκαν στο εισαγγελικό γραφείο  φέρονται να ανακάλεσαν όσα αρχικά ισχυρίστηκαν.

Φωτό: sooc.gr

SHARE:

24Media Network