Συγκινεί ο Ιαβέρης: Δίνει το νεφρό του για να σώσει τον γιο του

Συγκινεί ο Ιαβέρης: Δίνει το νεφρό του για να σώσει τον γιο του

Ο θρύλος των ράλι είναι αποφασισμένος να απαλλάξει το παιδί του από τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Αναφέρει πως "είναι τραγικό ο βασικός τροφοδότης οργάνων να είναι οι νέοι που σκοτώνονται στα τροχαία".

Ο Ιαβέρης, ή αλλιώς Τάσος Μαρκουίζος προσφέρει το ένα νεφρό του για τον γιο του.

Το 2014, ο γιος του Κωνσταντίνος που είναι και συνεχιστής του στον χώρο του αυτοκινήτου, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής τον Ιανουάριο του 2014. Από τότε υποβάλλεται σε συνεχείς αιμοκαθάρσεις, ενώ τρεις φορές κόντεψε να χάσει τη ζωή του. Όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζεται να αγωνίζεται με αυτοκίνητα κανονικά.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να δεχθεί μόσχευμα εξ αιτίας λοιμώξεων και μη ετοιμότητας του οργανισμού του.

Μετά από χρόνια μάχης, η οικογένειά του προσφέρθηκε να τον βοηθήσει δίνοντας του μόσχευμα. “Καθένας κάνει ό,τι μπορεί με το πρόβλημά του. εγώ το κοίταξα κατάματα και είπα ‘δεν θα με πάρει από κάτω'” είπε ο Κωνσταντίνος, μιλώντας μαζί με τον πατέρα του στην εκπομπή “Μαζί σου”.

Όπως ανέφερε, ο πατέρας του είναι συμβατός δότης. “Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός”, είπε από τη δική του πλευρά ο Ιαβέρης. “Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό”, συμπλήρωσε.

Κάλεσε επίσης τον κόσμο να δηλώσει δωρητής οργάνων. “Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση”, κατέληξε ο Ιαβέρης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα