Συγκλονίζει η μητέρα 27χρονου που σκοτώθηκε στην Πατρών – Πύργου: “Θα πάω στη Βουλή και θα τους κάψω”

Συγκλονίζει η μητέρα 27χρονου που σκοτώθηκε στην Πατρών – Πύργου: “Θα πάω στη Βουλή και θα τους κάψω”
Η μητέρα του 27χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην εθνική Πατρών - Πύργου patrisnews.com

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου, με αφορμή το προ ημερών τροχαίο με δύο νεκρούς.

Την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και την επέκτασή του προς την Ολυμπία και την Τσακώνα, χωρίς διόδια, ζήτησαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν επί της εθνικής οδού, στο ύψος του Βουπρασίου της Ηλείας, τα μέλη του πανηλειακού συμβούλιο αιρετών.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία αποτέλεσε το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην εθνική στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Η μητέρα του Γιάννη Βαλογιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο στο εν λόγω τροχαίο, ξέσπασε κατά την παρουσία της στη συγκέντρωση. “Θα πάω μέσα στη Βουλή και θα τους κάψω» είπε σε μια αποστροφή του λόγου της”, προσθέτοντας “Το παιδί μου μου έδωσε μεγάλη δύναμη”.

Στην συγκέντρωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ηλεία και την Αχαΐα, καθώς και πολλοί κάτοικοι από περιοχές των δύο νομών.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου πρέπει να συνεχιστεί, για αυτό και απαιτούμε χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση με δημόσια δαπάνη, χωρίς διόδια».

Επίσης, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να κηδεύουμε νέους ανθρώπους, θύματα των τροχαίων» και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για το έργο του αυτοκινητόδρομου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τόνισε στην ομιλία του ότι «ο δήμος διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» και πρόσθεσε: «Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια, χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Δεν τελειώνουμε σήμερα. Θα τελειώσουμε όταν ο δρόμος θα είναι πραγματικότητα».

Στο μεταξύ, με αφορμή την κινητοποίηση, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε ότι «για άλλη μία φορά εκφράζουμε την απαίτησή μας για κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, το ταχύτερο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ειδικά σήμερα, στέλνουμε ένα μήνυμα και στην Ε.Ε., ώστε να αντιληφθεί την κρισιμότητα του έργου και να προχωρήσει άμεσα στην απάντησή της προς το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός που η σημερινή πολιτική ηγεσία προκρίνει ή πρέπει να δρομολογηθεί αλλαγή πλεύσης και σχεδίων».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο χρόνος που χάνεται, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο χρήμα, είναι κυρίως ζωή και η Δυτική Ελλάδα δεν αντέχει, ούτε άλλες ανθρώπινες απώλειες, ούτε άλλο χαμένο χρόνο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα