Σύλληψη Φουρθιώτη: “Αλληλοκαρφώθηκαν” οι συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ

Σύλληψη Φουρθιώτη: “Αλληλοκαρφώθηκαν” οι συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ
Απολογία του Μένιου Φουρθιώτη στον εισαγγελέα Eurokinissi

Κατά του Μένιου Φουρθιώτη στράφηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του καταθέτοντας προανακριτικά. Γιατί επέρριψαν ευθύνες στον παρουσιαστή. 

Οι καταθέσεις των δύο συγκατηγορουμένων του Μένιο Φουρθιώτη φαίνεται τελικά πως “έδεσαν” τα υπόλοιπα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οδηγώντας στην ελληνική Δικαιοσύνη τους συλληφθέντες. “Για όλα φταίει ο Φουρθιώτης” θα πουν καταθέτοντας προανακριτικά στη ΓΑΔΑ, όπως αποτυπώνεται και στο διαβιβαστικό.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί επικαλούνται τις προανακριτικές απολογίες των δύο κατηγορούμενων, στους οποίους έχει αποδοθεί και η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, τόσο αναφορικά με τους πυροβολισμούς όσο και με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έως από την οικία του Μένιο Φουρθιώτη. Όπως επισημαίνουν, ”από το συνδυασμό των στοιχείων της δικογραφίας και των απολογιών τους, προκύπτει ότι ο Μαίανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης ενήργησε ως ηθικός αυτουργός” στους πυροβολισμούς με καλάσνικωφ και στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, αλλά και τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων, Κωνσταντίνος Γώγος, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται. “Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την απόπειρα ανθρωποκτονίας” είπε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος αμέσως μετά την προθεσμία που έλαβαν οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές αναφέρονται στα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις -κυρίως γενετικό υλικό, τηλεφωνικές κεραίες και εξέταση βιντεοληπτικού υλικού- καταλήγοντας στο ότι ο Μ. Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία» χτυπήματα (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

“Ο Φουρθιώτης δεν έκανε καλή συνεννόηση”

Στο τριαντασέλιδο έγγραφο των αστυνομικών αρχών πάντως, επισημαίνεται ότι ο Σ.Γ. ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο συγκατηγορούμενος του, Π.Γ., να συμμετάσχει στην φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη μαζί του. “Όσον αφορά τις κατηγορίες απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία έχει αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις” καταγράφεται.

Αναφορικά με την ταύτιση του DNA του στο σάκο που εντοπίστηκε στο σημείο της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, είπε ότι “είχε αφήσει έναν σάκο ορειβασίας στο κανάλι “Έψιλον” και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες”.

Από την άλλη, ο Π.Γ. ανέφερε ότι με το Φουρθιώτη δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις αλλά δούλευε στο κανάλι “Έψιλον” ως φύλακας και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι που εργαζόταν. “Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στην συνοδεία του από κοινού με το Σ.Γ. σχεδόν καθημερινά καθώς ο πρώτος φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξης του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει” καταγράφεται στο διαβιβαστικό και σημειώνεται: “ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Π.Γ. να του βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε”, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος”.

Επιπλέον, κατέθεσε ότι “την επίμαχη ώρα την 16η Απριλίου 2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με το Σ.Γ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη για διαφορετικό όμως λόγο”, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό εκείνος ήταν που έδειξε στους αστυνομικούς το μήνυμα που δέχτηκε από το Μ. Φουρθιώτη στις 01:55 τη 16η Απριλίου, περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών, στο οποίο αναφερόταν: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα