Σύλληψη Φουρθιώτη: "Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ…"

Σύλληψη Φουρθιώτη: "Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ…"
O Μένιος Φουρθιώτης προσέρχεται στον εισαγγελέα. SOTIRIS_DIMI/EUROKINISSI

Οι προανακριτικές καταθέσεις των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση Φουρθώτη. Τι υποστήριξε ο παρουσιαστής.

Με το στόμα ερμητικά κλειστό παρέμεινε ο Μένιος Φουρθιώτης καθόλη την κράτηση του στη ΓΑΔΑ, αρνούμενος τα όσα του απέδιδαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο παρουσιαστής φαίνεται πως για πρώτη φορά θα εξηγήσει πως εμπλέκεται στην υπόθεση το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και αναμένεται να απολογηθεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή. Κι αυτό γιατί στην προανακριτική του κατάθεση, αναφέρει: «Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε ένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου».

Ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος αντιμετωπίζει δυο κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, φαίνεται πως στοχοποιήθηκε από τους δύο συγκατηγορούμενούς του που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού στη Νέα Ερυθραία.

Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως εργάζονταν ως φύλαξη του παρουσιαστή. «Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα ναι και έτσι ξεκινήσαμε την φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Π.Γ. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος» υποστήριξε στην αστυνομία ο Σ.Γ. προσθέτοντας: «για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννοήσεις του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π.Γ. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου».

Όσο για το σάκο ορειβασίας πάνω στο οποίο βρέθηκε γενετικό υλικό που προσομοιάζει με αυτό στους κάλυκες που εντοπίστηκαν έξω από την οικία Φουρθιώτη μετά τους πυροβολισμούς, υποστήριξε πως «τον είχε αφήσει στο κανάλι και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε το DNA μου στο σάκο ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί».

Αντίστοιχα, ο Π.Γ. Επίσης κατηγορούμενος ανέφερε στις αρχές: «Τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με το Σ. Γ. με τον οποίο δουλεύαμε μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον Σ.Γ. να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα».

Μάλιστα, υποστήριξε πως «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Σ. Γ.».

Τέλος εξήγησε πως όταν ο παρουσιαστής τους ζήτησε να τον φυλάνε συνεχώς εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο Μ. Φουρθιώτης να ξεσπάσει. Λεει χαρακτηριστικά: «Μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: «Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά», Εννοώντας τα άτομα που το έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

Η κατάθεση του Κ. Βαξεβάνη

Ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης κλήθηκε από τις αρχές να καταθέσει ύστερα και από τη δημόσια τοποθέτηση του για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του. Ο εκδότης επανέλαβε όσα έχει καταγγείλει, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστόρησει ο άνθρωπος τον οποίο είχε συνάντησει στις 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα».

Όπως εξηγεί σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος, «η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα, πολύ δε περισσότερο όταν την επόμενη μέρα παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διακρίνω εξαίτιας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν, πυροβολεί σε σημεία της οικίας, προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, στις τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μένιος Φουρθιώτης, Γιώργος Καραϊβάζ, Κώστας Βαξεβάνης
SHARE:

24Media Network