Σύλληψη Τούρκου στον Έβρο

Σύλληψη Τούρκου στον Έβρο
Φυλάκιο στην ελληνική πλευρά στα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας, Έβρος EUROKINISSI

Στην σύλληψη ενός Τούρκου στις Καστανιές Έβρου, προχώρησαν πριν λίγη ώρα Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί

Στη σύλληψη ενός πολίτη από την Τουρκία στις Καστανιές Έβρου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το τοπικό μέσο evros-news.gr, ο άνδρας πέρασε τα σύνορα στο ελληνικό έδαφος επιβαίνοντας σε αγροτικό μηχάνημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε έναν εκσκαφέα και παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.

Ο εκσκαφέας με τον οποίο εισέβαλε ο Τούρκος πολίτης στα ελληνικά σύνορα radio-evros

Κρατείται στο φυλάκιο ο Τούρκος

Ο Τούρκος πολίτης κρατείται στο ΑΤ Καστανέων, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Στις Καστανιές μεταβαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, ενώ δεν αποκλείεται εκεί να βρεθεί και ο Στρατηγός Διοικητής της 16ης Μεραρχίας, υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, αφού ο Τούρκος συνελήφθη από τους Έλληνες στρατιώτες.

Να θυμίσουμε πως και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ΕΠΟΠ πενταετούς υποχρέωσης από την Ορεστιάδα Δ.Κ. και ο ανθυπολοχαγός Α.Μ.- στελέχη της Γ Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας “Ρίμινι”- συνελήφθησαν στις αρχές Μαρτίου, έπειτα από περίπολο εν μέσω χιονοθύελλας στην ίδια περιοχή, στις Καστανιές Έβρου έχοντας περάσει για λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα