Στη σύλληψη ενός πολίτη από την Τουρκία στις Καστανιές Έβρου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το τοπικό μέσο evros-news.gr, ο άνδρας πέρασε τα σύνορα στο ελληνικό έδαφος επιβαίνοντας σε αγροτικό μηχάνημα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε έναν εκσκαφέα και παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.
Ο Τούρκος πολίτης κρατείται στο ΑΤ Καστανέων, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.
Στις Καστανιές μεταβαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, ενώ δεν αποκλείεται εκεί να βρεθεί και ο Στρατηγός Διοικητής της 16ης Μεραρχίας, υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, αφού ο Τούρκος συνελήφθη από τους Έλληνες στρατιώτες.
Να θυμίσουμε πως και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ΕΠΟΠ πενταετούς υποχρέωσης από την Ορεστιάδα Δ.Κ. και ο ανθυπολοχαγός Α.Μ.- στελέχη της Γ Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας “Ρίμινι”- συνελήφθησαν στις αρχές Μαρτίου, έπειτα από περίπολο εν μέσω χιονοθύελλας στην ίδια περιοχή, στις Καστανιές Έβρου έχοντας περάσει για λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος.