Συναγερμός για βόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου

Συναγερμός για βόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου
Πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ (AΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα έξω από το σπίτι του δικαστικού στο Βύρωνα. Ο μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, εξουδετερώθηκε και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά.

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στις 4 τα ξημερώματα στην ιστοσελίδα “Zougla” και στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο οποίος προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα επί της οδού Αδραμυττίου 18, στον Βύρωνα, δίνοντας χρονικό όριο 20 λεπτών για την έκρηξη, ενώ τόνισε πως δεν είναι φάρσα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο μετέβησαν και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

 

Ο χρόνος που έδωσε ο άγνωστος παρήλθε κατά πολύ, πιθανόν από κάποια αστοχία, ωστόσο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να αφήσουν να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για λόγους ασφαλείας.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύποπτο αντικείμενο ήταν σε μία κατσαρόλα που είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ο Αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα