"Κόκκινος" συναγερμός για φωτιές και σήμερα: Οι επικίνδυνες περιοχές - Σε επιφυλακή οι αρχές

Πυροσβεστική
Πυροσβεστική EUROKINISSI

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος για φωτιές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς διατηρείται το "κοκτέιλ" των μετεωρολογικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωσή τους. Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός. Ποιές περιοχές εμφανίζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα. Τι συστήνει στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Έτσι σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός, καθώς, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αν και δεν υπάρχει πουθενά «κόκκινο» (κίνδυνος κατηγορίας 5), σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία 4).

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, κατηγορία κινδύνου 4 προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

- Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)

- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα)

- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

- Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, για μία ακόμα φορά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Καύσωνας, Πυροσβεστική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή - Έφυγαν 10.000 άνθρωποι

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του ήρωα- ψαρά που έσωσε 70 ανθρώπους στο Μάτι 

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Μεγάλη αναζωπύρωση - Εκκενώνονται κάμπινγκ και οικισμός

Ελαφόνησος: Η φωτιά στην εξωτική παραλία του Σίμου

SHARE:

24Media Network