Συνάντηση Τσίπρα- Ιερώνυμου το απόγευμα για τη θρησκευτική ουδετερότητα

Συνάντηση Τσίπρα- Ιερώνυμου το απόγευμα για τη θρησκευτική ουδετερότητα
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τον αγιασμό της Βουλής Eurokinissi

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης στις έξι το απόγευμα. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να δοθεί στον πρωθυπουργό επιστολή με τις θέσεις της Εκκλησίας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντηθεί σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συνεδριασε νωρίτερα στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το θέμα που απασχολησε την Εκκλησί είναι ηΣυνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, συζήτησε για επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από Συνοδικούς Αρχιερείς, θα παραδώσει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιστολή με τις θέσεις της Εκκλησίας.

Πριν από λίγη ώρα επιβεβαιώθηκε η συνάντηση και επισήμως από το Μαξιμου.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, ο  Γιώργος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του Ποταμιού και γραμματέας της Κ.Ο  δήλωσε: «Στο Ποτάμι είμαστε υπέρ των διακριτών ρόλων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους γιατί πιστεύουμε ότι θα δράσει επ΄ ωφελεία και των δύο και η πρόταση που θα έχουμε στη Συνταγματική Αναθεώρηση θα κινείται σε αυτό το μήκος κύματος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα