Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος για συκοφαντική δυσφήμηση

Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος για συκοφαντική δυσφήμηση

Συνελήφθη αργά το βράδυ χθες Δευτέρα ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά από μήνυση τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, που δεν ταιριάζει σε Ευρωπαϊκή χώρα, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αφού οι αρχές συνέλαβαν τον συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο έξω από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.

Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της εκδήλωσης “Παιδεία και Θρησκεία: Έννοιες ασύμβατες;” στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη μετά από μήνυση τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση. Οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ομονοίας και αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Οικονόμου: “Καταδικαστέα τα προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε μέσα ανακοίνωσή του τη σύλληψη του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου.

“Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα.

Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μεσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης”.

Μπακογιάννης: “Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω”

Παράλληλα ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του ανέφερε: «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα