Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου

Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου

Μαζί με ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ επί 2-3 χρόνια είχαν "κόψει" 1.200 "μαϊμού" συνταγές. Εισέπραττε, αποθήκευε τα φάρμακα και τα ξαναπωλούσε!

Συνελήφθη ο γνωστός ιδιοκτήτης φαρμακείων και πρώην δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής. Για τεράστια κομπίνα που είχε στήσει με ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, κόβωντας τα τελευταία 2-3 χρόνια πάνω από 1.200 “μαϊμού” συνταγές, στο όνομα 8 ασφαλισμένων-δικαιούχων.

Ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου καρπωνόταν μαζί με τους επίορκους γιατρούς που εξαπατούσαν το Δημόσιο, τεράστια ποσά από τις εισφορές των φαρμάκων και ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος τα αποθήκευε σε αποθήκη και τα μεταπωλούσε ξανά στο εμπόριο, κερδίζοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Μετά από εισβολή αντρών της Οικονομικής Αστυνομίας στην αποθήκη του πρώην δημάρχου εντοπίστηκαν πάνω από 3.700 κουτιά με διάφορα φάρμακα, ψυχοφάρμακα, αντικαταθλιπτικά κλπ.

Ακολουθούν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Οικονομική Αστυνομία:

"Συνελήφθη χθες, 15 Ιουνίου 2016, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 53χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, για νοθεία τροφίμων, για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημία υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ καθώς και για ψευδή βεβαίωση κατά εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι συμβεβλημένοι γιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.

Στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο συλληφθέντα, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, σε περιοχή της Αττικής και αποζημιωνόταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Χθες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο του συλληφθέντα και σε δύο αποθήκες, για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον Ε.Ο.Φ.

Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου
Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*τρεις χιλιάδες εξακόσια ενενήντα πέντε (3.695) κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών),

*σαράντα οκτώ (48) συσκευασίες φαρμάκων, τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεση τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των νοσοκομείων,

*χίλιες διακόσιες (1.200) ιατρικές συνταγές,

*οκτώ (8) ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και

*δώδεκα (12) βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.

Η συνολική αξία των παραπάνω φαρμάκων, βάσει της τρέχουσας λιανικής τιμής πώλησης και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π), τον Ε.Ο.Φ. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συνεχίζονται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο, ενώ  διερευνάται η περαιτέρω διάθεση των φαρμάκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών".

SHARE:

24Media Network