Συνήγορος Ηριάννας: Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της αναστολής, ενυπάρχουν

Συνήγορος Ηριάννας: Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της αναστολής, ενυπάρχουν

Τι δήλωσε ο συνήγορος της 29χρονης Ηριάννας στο Ραδιόφωνο 24/7 για την απόφαση απόρριψης της αναστολής εκτέλεσης της ποινής της

Για ένα δικαστήριο μικρόψυχο το οποίο παρέκαμψε τη δογματική διατύπωση των προϋποθέσεων για την αναστολή της ποινής εκτέλεσης, αποστερώντας την ελευθερία της Ηριάννας στο πανεπιστήμιο και την κοινωνία, έκανε λόγο ο συνήγορος της, Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή του Αλέξανδρου Κλώσσα “Πολύ νωρίς για να είμαι εδώ”.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “οι προϋποθέσεις που ο ποινικός νομοθέτης απαιτεί, προκειμένου να χορηγηθεί η αναστολή με πληρότητα, ενυπάρχουν στην περίπτωση της Ηριάννας”.

Εξήγησε ότι η προχθεσινή διαδικασία δεν είχε να κάνει με την ουσία της υπόθεσης κι ότι το εφετείο που θα κρίνει την ουσία της υπόθεσης δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί. Συμπλήρωσε ότι “από την εμπειρία μας σας λέω ότι με τον όγκο των υποθέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα στο Εφετείο της Αθήνας οι προσδιορισμοί του β’ βαθμού δικαιοδοσίας είναι περίπου ένα με ενάμιση χρόνο από σήμερα”.

Σε ό,τι αφορά στην ψυχολογική κατάσταση της Ηριάννας είπε μεταξύ άλλων ότι “η οριακή πλειοψηφία με την οποία απερρίφθη το αίτημα αναστολής δημιούργησε αφετηριακά μια βαθύτατη απογοήτευση. Η απογοήτευση αυτή εξισορροπείται και αντισταθμίζεται από αυτό το εκπληκτικό κύμα συμπαράστασης που έχει ξεπεράσει τουλάχιστον τα δεδομένα της δικής μου διαδρομής. Αυτό είναι που δίνει δύναμη και στην Ηριάννα. Δεν κάμπτεται, δεν επιτρέπει να αφήσει τον εαυτό της να γίνει μέρος της κοινωνίας της φυλακής. Παραμένει με την ψυχή της κοντά μας και στο πανεπιστήμιο. Μου έλεγε πολύ χαρακτηριστικά προϋποθέσεις ώστε να αισθάνομαι ότι οι τοίχοι που με περιβάλλουν δεν είναι οι τοίχοι της φυλακής, αλλά οι τοίχοι της σχολής”.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα