“Συνωστισμός” υποψηφίων για τον δήμο Θεσσαλονίκης

“Συνωστισμός” υποψηφίων για τον δήμο Θεσσαλονίκης
Πανοραμική φωτογραφία της Πλατείας Αριστοτέλους MotionTeam

Τεράστιος ο αριθμός των υποψηφιοτήτων για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το τοπίο θα ξεκαθαρίζει όσο θα πλησιάζουν οι κάλπες του Μαΐου.

Αυξάνονται οι διεκδικητές του δήμου Θεσσαλονίκης με νέες υποψηφιότητες να ανακοινώνονται σχεδόν καθημερινά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πολλοί προερχόμενοι από τα δεξιά του πολιτικού φάσματος έχουν είτε εκδηλώσει ενδιαφέρον είτε ανακοίνωσαν υποψηφιότητα.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο έκπτωτος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αποφασισμένος να διεκδικήσει την δημαρχία εμφανίζεται και ο πρώην υπουργός και βουλετής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός, ο οποίος αύριο, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Ως πιθανή υποψηφιότητα θεωρείται και αυτή του πρώην γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος φέρεται να έχει και την στήριξη γαλάζιων στελεχών από την συμπρωτεύουσα.

Από την άνοιξη ήδη, την υποψηφιότητά του είχε ανακοινώσει ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε κοινοποιήσει και το όνομα του συνδυασμού του “Synergeia# Πρώτα η πόλη μας”.

Ο αποχωρήσας από την υπό τον Σταύρο Καλαφάτη παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, Εφραίμ Κυριζίδης όχι μόνο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και το όνομα της παράταξή του(Θεσσαλονίκη Θετικά), αλλά έχει ήδη εγκαινιάσει το πολιτικό του γραφείο.

“Παρών” στην επόμενη μέρα για τη Θεσσαλονίκη δηλώνει και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης των “Εντάξει”, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του 2014.

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, με την παράταξη “Θεσσαλο-ΝΙΚΗ των πολιτών”, ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας Ιωάννης Νασιούλας με την παράταξη “Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη” και η Μαρία Ιωαννίδου με την παράταξη “Δημοκρατική Συμμαχία”, είναι κάποιες ακόμη από τις ανακοινωθήσες υποψηφιότητες για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να διεκδικήσει και ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με την ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στο Μακεδονία Παλλάς το όνομα του συνδυασμού και τους πρώτους υποψηφίους.

Όπως έχει διαρρεύσει από την Νέα Δημοκρατία έχει προταθεί στον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, ο οποίος όμως δεν έχει απαντήσει ακόμα, ενώ ο μεγάλος αριθμός wannabe υποψηφίων φαίνεται να προκαλεί “πονοκέφαλο” στην Πειραιώς.

Την πρόθεση τους να διεκδικήσουν τον δήμο Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ανακοίνωσαν επίσης ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Σπύρος Βούγιας και ο επιχειρηματίας και επικεφαλής παράταξης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, Νίκος Νυφούδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που θα κάνουν από κοινού ώστε να διεκδικήσουν τον ερχόμενο Μάιο την ψήφο των Θεσσαλονικέων, προσθέτοντας πως απευθύνονται στο φάσμα των δημοκρατικών πολιτών.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να αποκαλύψει τις προθέσεις του ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα διεκδικήσει και μια τρίτη θητεία. Και οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους τα οποία μένει να ολοκληρωθούν και να αποκαλυφθούν καθπως πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα