Σύψας για κορονοϊό: “Μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός αν αυξηθούν τα κρούσματα”

Σύψας για κορονοϊό: “Μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός αν αυξηθούν τα κρούσματα”
Σύνταγμα. Eurokinissi

"Παίζουμε με τη φωτιά" δήλωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας αναφερόμενος στον τουρισμό για τον οποίο εκτίμησε οτι μπορεί να σταματήσει αν αυξηθούν τα κρούσματα κατα πολύ.

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων στον τουρισμό έκρουσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

“O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός, ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος” είπε ο κ. Σύψας, μιλώντσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε οτι στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, εκτιμώντας οτι αυτό θα φανεί στην καμπύλη τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων είπε αναφέροντας χαρακτηριστικά: ‘Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός”

Αναφορικά με τα τεστ στους τουρίστες ο κ. Σύψας είπε πως δε μπορούμε να τα κάνουμε σε όλους, οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, χαρακτήρισε τη διαδικασία χρονοβόρα.

Συμπλήρωσε οτι μετά τις 15 Ιουνίου δεν  θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες ενώ για εκείνους που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα, είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι φτάνουν στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα