Συρίγος: Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο

Συρίγος: Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο
Δημοτικό σχολείο σε καιρό κορονοϊού. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Για το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων και τα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα εφαρμοστούν μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Για την επιστροφή μαθητών φοιτητών και καθηγητών σε σχολεία και πανεπιστήμια και το πλαίσιο λειτουργίας τους σχετικά με τους εμβολιασμούς και τον κορονοϊό μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”.

“Στις 13 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα σχολεία. Τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης. Στα σχολεία θα μπαίνουν οι καθηγητές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε έχουν νοσήσει, θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ, δύο φορές την εβδομάδα. – Πολύ πάνω από τον μέσο όρο της χώρας το ποσοστό δασκάλων και καθηγητών που έχουν εμβολιαστεί” σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, κι αυτό δια ζώσης.

“Οι φοιτητές πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νοσήσεως ή τεστ. Για να διευκολυνθούν οι φοιτητές, στα μεγάλα πανεπιστήμια θα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα. Σε κάποια ΑΕΙ θα υπάρχουν και μόνιμες δομές για παροχή εμβολίων. Στα μικρά πανεπιστήμια, όπου δεν θα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα, θα υπάρχει δυνατότητα να εμβολιαστούν με προτεραιότητα στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής” τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα