Τα δύο πρόσωπα της Δικαιοσύνης; Στη φυλακή η καθαρίστρια – “Aθώα” η δικαστική υπάλληλος

Τα δύο πρόσωπα της Δικαιοσύνης; Στη φυλακή η καθαρίστρια – “Aθώα” η δικαστική υπάλληλος
Συγκέντρωση καθαριστριών Eurokinissi

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας να στείλει στη φυλακή την 52χρονη καθαρίστρια, έχει φέρει ξανά στην επικαιρότητα την αθώωση της δικαστικής υπαλλήλου στα Χανιά.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου να στείλει στη φυλακή την 52χρονη καθαρίστρια για τη ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόταν έχοντας πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού έχει φέρει ξανά στην επικαιρότητα την αθώωση της δικαστικής υπαλλήλου στα Χανιά, η οποία επέστρεψε στην υπηρεσία της, παρότι είχε πλαστογραφήσει πτυχίο νομικής σχολής!

Στην υπόθεση αυτή, η δικαιοσύνη είχε δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της κατηγορούμενης μια άξια και αποδοτική υπάλληλο και κρίνοντας πως η πλαστογραφία δεν επηρέασε την ανάληψη των καθηκόντων της:

Στο άλλο άκρο, η σοκαριστική σκληρότητα στην υπόθεση μιας γυναίκας που στα 29 της έτη, έγγαμη με σύζυγο ανάπηρο κατά 67%, μητέρα δυο παιδιών, παραποίησε το χαρτί του απολυτηρίου της προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο. Έγραψε – ψευδώς – ότι είχε τελειώσει την Στ’ Δημοτικού. Αυτή είναι η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές ενώ πολλά ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, συγκρίνουν τις δύο υποθέσεις.

Η καθαρίστρια καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχη τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για αυτό της πλαστογραφίας. Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας αλλά έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε “μεγάλη ζημιά”, καθώς κατέβαλλε στη γυναίκα μεικτές αποδοχές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση.

“Είχε ανάγκη αυτή τη δουλειά γιατί ο άνδρας της ήταν τοξικομανής, είχε δύο παιδιά και με αυτά τα χρήματα συντηρούσε την οικογένειά της και κυρίως τα παιδιά της” λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της κ. Σινέλης, και συνεχίζει: “Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εδώ πρόκειται για μια καθαρίστρια. Δεν είναι κάποιος γιατρός που κατέθεσε ένα πλαστό πτυχίο ή κάποιος μηχανικός. Υπήρχε το τυπικό στοιχείο της Ε’ δημοτικού. Είτε Ε΄ είχε τελειώσει είτε ΣΤ’, η παροχή της υπηρεσίας ήταν η ίδια. Δεν άλλαζε σε κάτι, δεν είχε καμία διαφοροποίηση”.

Η 53χρονη καθαρίστρια θα παραμείνει στις φυλακές Θηβών μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη στην υπόθεσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα