Τα τρακτέρ επέστρεψαν. Παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλία

ΝΑΥΠΛΙΟ-Συλλαλητήριο και αποκλεισμό πραγματοποίησαν οι αγρότες της Αργολίδας στη Νέα Εθνική Ναυπλίου β Κορίνθου την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 το μεσημέρι , στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας,οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυσικά Μπαβελή και Γιάννης Γκιόλας.
Στο συλλαλητήριο ήταν παρόντες, μεταφέροντας τους αγωνιστικούς τους χαιρετισμούς, εκπρόσωποι των αγροτών απο τα μπλόκα της Αρκαδίας και της Κορινθίας. (EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
ΝΑΥΠΛΙΟ-Συλλαλητήριο και αποκλεισμό πραγματοποίησαν οι αγρότες της Αργολίδας στη Νέα Εθνική Ναυπλίου β Κορίνθου την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 το μεσημέρι , στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας,οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυσικά Μπαβελή και Γιάννης Γκιόλας. Στο συλλαλητήριο ήταν παρόντες, μεταφέροντας τους αγωνιστικούς τους χαιρετισμούς, εκπρόσωποι των αγροτών απο τα μπλόκα της Αρκαδίας και της Κορινθίας. (EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Κινητοποιήσεις αρχίζουν για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες. Συγκεντρώσεις με τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και έξω από εφορίες. Ποια είναι τα αιτήματά τους

Από σήμερα αρχίζουν σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους τρακτέρ, για μία ακόμη φορά, στις πλατείες των χωριών στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων στον οποίο μπαίνουν οι αγρότες.

Στο Νομό Λάρισας, η εξόρμηση των τρακτέρ αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, με κύρια σημεία συγκέντρωσης τα Φάρσαλα και την περιοχή Πλατυκάμπου, ενώ όλη την εβδομάδα θα συνεχίσει η προσέλευση των τρακτέρ σε διάφορα σημεία συνάντησης, ώστε στα τέλη της εβδομάδας να εκτιμηθεί η δυναμική της συμμετοχής και η περαιτέρω πορεία του αγώνα.

Για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από τις εφορίες, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των επιτροπών αγώνα των μπλόκων που έγινε, την Κυριακή, στη Λάρισα. Όσον αφορά ειδικά στην Λάρισα, η διαμαρτυρία θα γίνει έξω από την 1η ΔΟΥ, στις 11 το πρωί.

Σχετική πρόσκληση για συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, έχει απευθύνει με ανακοίνωση της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, έχοντας προγραμματίσει μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα και ενημερώσεις αγροτών στις επαρχίες του νομού.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΕΟΣΝΛ "η άγρια φορολόγηση με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων και τη φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια και αγροκτήματα, οι υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, το πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια και οι χαμηλές τιμές μειώνουν το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και την εξαθλίωση".

Καλεί δε τους αγρότες, όλοι μαζί να στείλουν μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν βιώσιμες λύσεις στα αιτήματα τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network