Ταχταλίδου: Απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2017 οι εργαζόμενοι στα Πλυντήρια ΕΡΜΗΣ ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης

Ταχταλίδου: Απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2017 οι εργαζόμενοι στα Πλυντήρια ΕΡΜΗΣ ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης

Η πρόεδρος συνδικάτων και κλωστοϋφαντουργίας, ιματισμού και βαφείων, Ντίνα Ταχταλίδου είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 πως "παρά τις δικαστικές αποφάσεις, ο εργοδότης επιχειρεί για τέταρτη φορά να πάρει τα μηχανήματα της εταιρίας"

Η πρόεδρος συνδικάτων και κλωστοϋφαντουργίας, ιματισμού και βαφείων, Ντίνα Ταχταλίδου, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, με αφορμή την ανθρώπινη αλυσίδα που σχημάτισαν οι εργαζόμενοι στα «Πλυντήρια ΕΡΜΗΣ ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης» στο Ωραιόκαστρο, με σκοπό να κλείσουν την είσοδο της επιχείρησης, τόνισε πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2017, τον Οκτώβριο πήραν αναγκαστική άδεια και όταν γύρισαν βρήκαν το εργοστάσιο κλειστό, και τελικά, ο εργοδότης επίχειρησε να πάρει τα μηχανήματα από την εταιρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2017. Από’ κει και μετά δεν έχουν πάρει τίποτα. Τον Οκτώβριο ο εργοδότης τους δίνει αναγκαστική άδεια, ενώ δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιούλιο ακόμη και όταν γυρίζουν μετά την άδειά τους βρίσκουν το εργοστάσιο κλειστό, οπότε οι εργαζόμενοι κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και επίσχεση εργασίας. Μιλάμε για 40 εργαζόμενους και (…) ο εργοδότης, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο, έχει τεράστια χρέη. Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα, πήραμε προσωρινή διαταγή να μην μετακινηθεί και να μην μεταβληθεί το υπηρεσιακό καθεστώς από τον εργοδότη και τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν 8 Φεβρουαρίου. Και παρ’ όλα αυτά πήγαν σήμερα, λοιπόν, να πάρουν τα μηχανήματα από την εταιρία.

Είναι η τέταρτη φορά που γίνεται αυτό. Από τις 18 Ιανουαρίου που κοινοποιήσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα στον εργοδότη, είναι η τέταρτη φορά που επιχειρεί να βγάλει μηχανήματα. Τα μηχανήματά του είναι σύγχρονα, στη χειρότερη περίπτωση γύρω στο 1,5 εκατομμύριο με 2 μπορεί να τα πουλήσει τώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα