Τάνια Τσανακλίδου: “Η κυρία Μενδώνη έχει ένα είδος μοχθηρίας για τους ανθρώπους του πολιτισμού”

Τάνια Τσανακλίδου: “Η κυρία Μενδώνη έχει ένα είδος μοχθηρίας για τους ανθρώπους του πολιτισμού”
PAPADAKIS PRESS / @ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

"Η κυρία Μενδώνη αντί να βοηθήσει, συγκαλύπτει. Θα περίμενα να παραιτηθεί. Όχι μόνο για το θέμα του Λιγνάδη. Για όλα" δήλωσε η Τάνια Τσανακλίδου.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπραστο θέατρο Χώρα για μια συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των Τεχνών, τόσο μετά το χτύπημα της πανδημίας όσο με τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών περί σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας, έδωσε το παρών η Τάνια Τσανακλίδου.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια έβαλε στην κουβέντα και το «αδελφικό» σωματείο των μουσικών και τραγουδιστών και ήταν καταπέλτης όσο αφορά στη στάση του Υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στους καλλιτέχνες. Χαρακτήρισε τη στάση του «μοχθηρή» και «τοξική». «Η κυρία Μενδώνη έχει ένα είδος μοχθηρίας για τους ανθρώπους του πολιτισμού. Κι ας αφήσουμε στην άκρη την παντελή αδιαφορία για τους ανθρώπου του κλάδου μας. Πώς χειρίζεται τα αρχαία στην Εγνατία, όμως, τα οποία θα τα διαλύσει. Πώς χειρίστηκε τη φωτιά στις Μυκήνες. Πώς τσιμέντωσε την Ακρόπολη. Τι ρόλο είχε παίξει στην Αμφίπολη και πολλά άλλα. Και τώρα που σπάει το απόστημα της βίας στο χώρο των καλλιτεχνών, η κυρία Μενδώνη αντί να βοηθήσει, συγκαλύπτει. Θα περίμενα να παραιτηθεί. Όχι μόνο για το θέμα του Λιγνάδη. Για όλα» τόνισε.

«Κανείς δεν νοιάζεται πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι που εργάζονται στο τραγούδι. (..) Εκτός από τις απλήρωτες πρόβες έχει εμφανιστεί το ωρομίσθιο. Ένας ηθοποιός πληρώνεται με ωρομίσθιο με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μη δικαιούται επίδομα ανεργίας.Πέρα από το ελάχιστο αντίτιμο από την εργασία τους στην τηλεόραση οι ηθοποιοί πληρώνονται 6 μήνες ή και 2 χρόνια μετά από την εργασία τους. Εάν βέβαια κοπεί το σίριαλ δε θα πληρωθούν ποτέ, ενώ έχουν δουλέψει. Είναι βία να είσαι φτωχός και άνεργος. Τραγικό να μην έχουν οι άνθρωποι δικαίωμα στην εργασία» συνέχισε.

Η τοποθέτηση της κας Τσανακλίδου από το 52.12 και μετά:

Στη διαδικτυακή εκδήλωση μίλησαν επίσης οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας (πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Στάνκογλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αιμίλιος Χειλάκης, Κλέλια Ρένεση, Μαρία Κανελοπούλου, Γιώτα Αργυροπούλου και Όμηρος Πουλάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα