Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: "Καθαρή δολοφονία" λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: "Καθαρή δολοφονία" λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Θρήνος και πολλά ερωτήματα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Τι δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειάς του και ο δικηγόρος του καταστηματάρχη. ΕΔΕ στην Αστυνομία

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε σήμερα για πρώτη φορά για το περιστατικό.

Η Άννυ Παπαρρούσου μίλησε στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση.

ADVERTISING

"Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία", είπε.  

"Όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία", πρόσθεσε

"Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο", κατέληξε.

Μετά την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος
Μετά την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος EUROKINISSI

Δικηγόρος καταστηματάρχη:

Ο δικηγόρος του καταστηματάρχη δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως "το συμβάν μας θλίβει όλους". Πρόσθεσε δε "η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία". Στη συνέχεια είπε: "Ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει".

"Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη", δήλωσε. "Έχει ξαναυπάρξει θύμα κλοπής. Είναι αντίθετο στη λογική να μπήκε μέσα για να προστατευτεί. Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί", κατέληξε ο Χ. Αναγνωστόπουλος.

Παράλληλα, η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο ένα μαχαίρι το οποίο εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του Ζακ Κωστόπουλου.  

Στην ΕΛ.ΑΣ. κινείται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς ήταν οι απαιτούμενες χωρίς υπερβολές καθώς διαπιστώνεται ένα χτύπημα με πτυσσόμενο γκλομπ στην πλάτη του 33χρονου και στην συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από το χέρι.

Άγγελος Τσιγκρής καθηγητής εγκληματολογίας:

"Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε πολλά μέρη, σε όλη την επικράτεια, απλώς δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας" ανέφερε στο σταθμό μας ο Άγγελος Τσιγκρής, καθηγητής εγκληματολογίας.

"Ζούμε σε ένα πιο βίαιο κοινωνικό περιβάλλον" είπε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι η Ελλάδα πριν 10 χρόνια δεν διέθετε παιδική και εφηβική βία. Οι συγκρούσεις, η φτώχεια, τα χάσματα μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, η περιθωριοποίηση φέρνουν έγκλημα και βία" πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου λένε οι ιατροδικαστές

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατάθεση "κλειδί" αυτόπτη μάρτυρα

Ληστεία στην Ομόνοια: Τα καίρια ερωτήματα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Βαλλιανάτος: "Ο Ζακ δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει αλλά για να προστατευτεί"

Ομόνοια: Καρέ - καρέ τα βίντεο που οδήγησαν στον θάνατο τον Ζακ Κωστόπουλο

"Χάρη την πάτησες": Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο του δικηγόρου του κοσμηματοπώλη

SHARE:

24Media Network