Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος
thestival.gr

Στόχος βεβήλωσης έγινε για μία ακόμη φορά το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη συμπρωτεύουσα, πάνω στο οποίο οι άγνωστοι σχεδίασαν μία σβάστικα.

Άγνωστοι βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες σχημάτισαν με σπρέι σβάστικα πάνω στο μνημείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διέλευση από τη Λεωφόρο Νίκης της πορείας που έγινε, με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη.

Τη βεβήλωση του μνημείου καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ακροδεξιά.

«Για μια ακόμη φορά ο φασισμός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Χθες και την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο Παλέ ντε Σπορ, ο ακροδεξιός συρφετός των αυτοαποκαλούμενων πατριωτών, βεβήλωνε με τη σβάστικα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας» τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη βεβήλωση και δηλώνει πως μαζί με το δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης δε θα επιτρέψει στους φασίστες να βρωμίζουν την πόλη και να παραχαράσσουν την Ιστορία. Καλούμε δε τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ακροδεξιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα