Θεσσαλονίκη: Έδιναν αγωγή για την “Kawasaki” στο 3χρονο κορίτσι, λένε οι συγγενείς της

Θεσσαλονίκη: Έδιναν αγωγή για την “Kawasaki” στο 3χρονο κορίτσι, λένε οι συγγενείς της
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Συγγενικά πρόσωπα της 3χρονης ανέφεραν πως οι γιατροί είχαν υπόνοιες για τη νόσο Kawasaki και χορήγησαν στο παιδί σχετική αγωγή που επιδείνωσε την κατάστασή της. Εντός διμήνου τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Στη μελέτη του ιατρικού φακέλου του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» αλλά και στα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις βιοχημικές εξετάσεις σε εξειδικευμένα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού θα αναζητηθούν οι απαντήσεις στο μεγάλο «γιατί» του θανάτου του 3χρονου κοριτσιού. Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς κατέθεσε ήδη ηλεκτρονικά στο Α.Τ. Τούμπας αίτημα άμεσης κατάσχεσης όλου του ιατρικού φακέλου για να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr συγγενικό πρόσωπο της μικρής ανέφερε ότι οι γιατροί, οι οποίοι είχαν υπόνοιες για τη νόσο «Kawasaki», χορήγησαν στο παιδί σχετική αγωγή η οποία, όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάστασή του αλλά αντίθετα την επιδείνωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί στο «Παπαγεωργίου» αποφάσισαν να χορηγήσουν τη συγκεκριμένη αγωγή στο τρίχρονο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν διάφορες συμπτωματολογίες, εξετάζοντας ακόμη και το σενάριο της οξείας συστηματικής αγγειίτιδας.

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουν οι αρμόδιοι είναι ότι στο τρίχρονο διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα και υπέστη εγκεφαλικό – πνευμονικό οίδημα, ενώ ακόμη δεν έχουν παραλάβει τον πλήρη ιατρικό φάκελο από το «Παπαγεωργίου». Για τον λόγο αυτόν και με τη συναίνεση της οικογένειας, αποφασίστηκε να σταλούν ξεχωριστά σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια οι βιοχημικές εξετάσεις από το αίμα που λήφθηκε, ώστε να καταγραφεί μια κρυστάλλινη εικόνα για τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο.

Εντός διμήνου τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, εντός διμήνου αναμένεται να έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων, με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, Νίκο Διαλυνά, να διατυπώνει τρία ερωτήματα και να τονίζει ότι η οικογένεια πρόκειται να ζητήσει κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του κοριτσιού προκειμένου να υπάρξει εξονυχιστική έρευνα.

«Δέχομαι τηλεφωνήματα από γιατρούς του εξωτερικού, οι οποίοι απορούν πώς ένα παιδάκι το οποίο νοσηλεύτηκε 11 μέρες, έμεινε αδιάγνωστο και τελικά πέθανε. Επίσης, για ποιον λόγο δεν διακομίστηκε πιο νωρίς στο Ιπποκράτειο, καθώς και για ποιο λόγο το έστειλαν εκείνη τη μέρα, την τελευταία, λίγο πριν πεθάνει;», διερωτάται ο κ. Διαλυνάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα