Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα πρώτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα πρώτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια
Μεταφορά προσφύγων στη Θεσσαλονίκη Voria.gr

Προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη πτήση με 165 από τα συνολικά 400 προσφυγόπουλα που θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Β. Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης (9/9) με πτήση τσάρτερ της Aegean 165 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το Voria.gr πρόκειται για το πρώτο γκρουπ παιδιών από τα συνολικά 400 που θα μεταφερθούν από τη δομή του νησιού σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο ΚΥΤ.

Ήδη, πριν την άφιξη των προσφυγόπουλων, έξι πούλμαν με κλιμάκια του ΕΟΔΥ, καθώς και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανέμεναν στο σημείο.






Υπενθυμίζεται πως η μεταφορά και η διαμονή των παιδιών έγινε με χρηματοδότηση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, υπό τον συντονισμό της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης. Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου συνοδεύει και τα παιδιά.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα