Θεσσαλονίκη: Ένας στους 10 μαθητές ή εκπαιδευτικούς δεν πήραν self test

Self test
Self test EUROKINISSI

Ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι οι φαρμακαποθήκες έχουν "στεγνώσει" ενώ το απόθεμα στα self test δεν αναπληρώθηκε.

Με το ποσοστό εκείνων που δεν πρόλαβαν να πάρουν self test από τα φαρμακεία να υπολογίζεται στο 12% οι γονείς παραλαμβάνουν από τα σχολεία. Στη Θεσσαλονίκη, δεν πήραν 1 στους 10 μαθητές ή εκπαιδευτικούς, είπε ο γενικός γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου, Γιώργος Κιοσσές, διευκρινίζοντας ότι:

«Οι φαρμακαποθήκες έχουν στεγνώσει και το απόθεμα δεν αναπληρώθηκε γιατί στην αρχή της αλυσίδας βρίσκονται οι κρατικές – στρατιωτικές αποθήκες όπου κάτι δεν πήγε καλά».

Για το θέμα σύμφωνα με τον κύριο Κιοσσέ αρμόδια είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Εξηγώντας στην ΕΡΤ γιατί σε ένα φαρμακείο δεν υπάρχει απόθεμα ενώ μπορεί να έχει «το παραδιπλανό», ο Γιώργος Κιοσσές είπε ότι η κατανομή γίνεται με αλγόριθμο που ισχύει εδώ και 10 μήνες σχετικά με τη δυναμική κάθε φαρμακείου. «Όταν λοιπόν η ζήτηση κορυφώνεται σε εφημερεύον φαρμακείο, ο εφοδιασμός του δεν μπορεί να αλλάξει γιατί η αποθήκη θα στείλει τον αριθμό που έχει κλειδώσει με τον αλγόριθμο και όχι παραπάνω».

«Μόνο απόθεμα ασφαλείας απομένει. Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε ανεφοδιασμό», πρόσθεσε και μίλησε για ένα πολύ πιεστικό πενταήμερο με την προθεσμία των self test «που έφερε σε οριακό σημείο ειδικά τα εφημερεύοντα των Θεοφανείων φαρμακεία».

Στη Θεσσαλονίκη οι αντιδημαρχείες παιδείας όλων των δήμων κάλεσαν τους διευθυντές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων να παραλάβουν 25 self test ο καθένας, έγινε επίσης γνωστό.

Οι φαρμακοβιομηχανίες άναψαν τις μηχανές για παραγωγή αντιπυρετικών, αντιβιοτικών και παυσίπονων όπου επίσης παρατηρήθηκαν «ελλείψεις επειδή η παραγωγή δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες», πρόσθεσε ο Γιώργος Κιοσσές, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Self test, Σχολεία, Φαρμακεία, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network