Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταγγέλλει παρακώλυση ιατρικής περίθαλψης σε τραυματία προσαχθέντα

Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταγγέλλει παρακώλυση ιατρικής περίθαλψης σε τραυματία προσαχθέντα
Διαμαρτυρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά την απεργιακή κινητοποίηση eurokinissi

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέχεται ιατρική περίθαλψη στον τραυματισμένο διαδηλωτή στη Θεσσαλονίκη που κρατείται από την ΕΛΑΣ καταγγέλλει γιατρός του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Στη σοβαρή καταγγελία για παρακώλυση της παροχής ιατρικής βοήθειας στον τραυματία προσαχθέντα μετά τη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχώρησε γιατρός του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε ο τραυματίας.

Η Ρούλα Γεωργιάδη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, πως οι αρχές παρακωλύουν το ιατρικό έργο περίθαλψης του τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει στην καταγγελία της: «Από τα επείγοντα του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και τη βία της ελληνικής αστυνομίας, του ίδιου του κράτους απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και σηκώνει κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Καταγγέλλουμε την παρακώλυση ιατρικού έργου από τις αστυνομικές αρχές, ενάντια στο έργο των συναδέλφων ιατρών που προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να διερευνήσουν τα σοβαρά τραύματα που φέρει συναγωνιστής, ο οποίος σήμερα το πρωί σύρθηκε σαν εγκληματίας κοινού ποινικού δικαίου στα κρατητήρια».

Η ίδια καταλήγοντας τόνισε πως «είμαστε εδώ και θα παλέψουμε για την υγεία και την προστασία του εργαζόμενου λαού. Δε θα περάσει η τρομοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές προχώρησαν σε 11 προσαγωγές, οι οκτώ εκ των οποίων έγινε γνωστό ότι μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μετά τη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που ακολούθησε την απεργιακή κινητοποίηση.

Ένας εκ των διαδηλωτών που κρατείται από τις αρχές, σύμφωνα με τον βουλευτή ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Στολτίδη έχει αιματώματα μετά από γροθιές που δέχτηκε στο πρόσωπο, ενώ οι γιατροί έκαναν ράμματα στα χείλη του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα