Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και ένας τραυματίας στην πορεία στο λιμάνι – Κινητοποίηση στη ΓΑΔΘ

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και ένας τραυματίας στην πορεία στο λιμάνι – Κινητοποίηση στη ΓΑΔΘ
Διαμαρτυρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενάντια στη διακίνηση στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο της απεργίας eurokinissi

Συνεχίζουν να κρατούνται οκτώ από τους αρχικά έντεκα προσαχθέντες, μεταξύ αυτών και δύο μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο "Γεώργιος Γεννηματάς".

Έντεκα προσαγωγές διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία στη λήξη της πορείας που έκαναν το μεσημέρι μέλη εργατικών σωματείων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας από τους προσαχθέντες μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στα χείλη και στο κεφάλι στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”.

Οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές προσήχθησαν μετά τη λήξη της πορείας και της παράστασης διαμαρτυρίας στο λιμάνι που έγινε για να εκφραστεί η αντίθεσή τους στη χρήση του λιμανιού για διακίνηση στρατιωτικού υλικού, ενώ ο κύριος όγκος της πορείας βρισκόταν στην πύλη 10.

Την ίδια ώρα στην πύλη 14 ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προβεί σε αναγραφή συνθημάτων και κατά την αποχώρησή τους, όπως καταγγέλλεται από τους διαδηλωτές, η αστυνομία έκανε προσαγωγές.

Οι τρεις από τους έντεκα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι οκτώ, μεταξύ αυτών και δύο μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ ( ο ένας είναι ο τραυματίας), κρατούνται ως αυτή την ώρα.

Συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ στη ΓΑΔΘ για τους προσαχθέντες

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες από τη διαμαρτυρία το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πύλη 14 στο Λιμάνι.

grtimes

Το αστυνομικό Μέγαρο έχει μετατραπεί σε φρούριο, σύμφωνα με το GRTIMES, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να δημιουργούν φραγμό επί της Μοναστηριού, κλείνοντας παράλληλα και την κυκλοφορία στα διερχόμενα οχήματα, και αποτρέποντας παράλληλα τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν περαιτέρω.

grtimes

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Την άγρια καταστολή και τις προσαγωγές στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης καταγγέλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟικοί όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή να προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καλούμε τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο νέο συλλαλητήριο στις 18.30, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Να απαιτήσουμε να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες και να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα