Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 26χρονο και τη 19χρονη για την παράσυρση της 21χρονης

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 26χρονο και τη 19χρονη για την παράσυρση της 21χρονης
INTIME NEWS

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 26χρονο που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του.

Κακουργηματική δίωξη απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της «Καμάρας».

Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αλβανικής καταγωγής οδηγός κατηγορείται -σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας- για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 19χρονη από την πλευρά της αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Ο 26χρονος παρουσιάστηκε το πρωί (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό. Κατά πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης επειδή φοβήθηκε καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα μας.

«Ήταν λάθος μου το μετάνιωσα» φέρεται να κατέθεσε, προσθέτοντας ότι δεν είδε την 21χρονη και πως φρέναρε κάνοντας ελιγμό για να την αποφύγει.

Όπως διαπιστώθηκε, πράγματι, δεν διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Την ίδια ώρα, η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 21χρονη έως τις 11 το βράδυ της Δευτέρας βρισκόταν στα Χανιά. Με βραδινή πτήση έφθασε στη Θεσσαλονίκη μετά τις 00.00 και μιάμιση ώρα αργότερα ο οδηγός την παρέσυρε στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός χτύπησε την κοπέλα, έπεσε σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ξανά έκανε πίσω και την πάτησε ξανά ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα. Πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή προσπάθησαν να σταματήσουν τον οδηγό, αλλά αυτός διέφυγε.

Διασώστες του ΕΚΑΒ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα και στη συνέχεια τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα