Θεσσαλονίκη: Φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία – Παραδόθηκαν 27.000 και ήταν ακατάλληλες

Θεσσαλονίκη: Φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία – Παραδόθηκαν 27.000 και ήταν ακατάλληλες
Ξεκίνησε η προετοιμασία στα σχολεία,για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Δευτέρα. Eurokinissi

Τα πρώτα παρατράγουδα με το ζήτημα των μασκών στα σχολεία άρχισαν. Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου κατήγγειλε ότι παραδόθηκαν στη Θεσσαλονίκη 27.000 ακατάλληλες μάσκες.

Ακατάλληλες κρίθηκαν 27.000 μάσκες που παραδόθηκαν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για χρήση από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης.

“Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης”, δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο ίδιος σημείωσε πως προκύπτουν ευθύνες και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν.

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου ο κ. Κυρίζογλου είναι δήμαρχος, έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ.

“Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες, με χρήματα του Δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών”, πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου.

Πρόσθεσε, τέλος, ακόμη ότι “η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς”.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε στο thestival.gr ότι “μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι όλα έτοιμα. Το ζήτημα που προέκυψε αφορά στις προδιαγραφές των μασκών. Παρά τις ενστάσεις του προμηθευτή, ως βήμα σοβαρότητας κι υπευθυνότητας απέναντι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας, η ποσότητα αυτή θα αντικατασταθεί άμεσα από άλλον προμηθευτή, εντός του υπάρχοντος διαγωνισμού”.

Νωρίτερα, την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της ότι η διαδικασία της παράδοσης των μασκών θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα. Πάντως μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής οι περισσότεροι δήμοι δεν τις είχαν παραλάβει ακόμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα