Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο δημοτικό συμβούλιο για κλείσιμο σχολικών μονάδων

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο δημοτικό συμβούλιο για κλείσιμο σχολικών μονάδων
Κωνσταντίνος Ζέρβας MotionTeam

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κλεάνθους στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κλεάνθους, αντιδρώντας στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για κλείσιμο των τριών από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται στο χώρο, λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης. 

Οι γονείς κατέθεσαν ψήφισμα στο προεδρείο, ενώ λαμβάνοντας το λόγο, ζήτησαν από τον δήμο να τροποποιήσει τη μελέτη και να γίνει το έργο κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, ώστε να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους μαθητές και να μη μεταφερθούν τα παιδιά σε γειτονικά σχολεία. 

Στην προτεραιότητα που δίνεται στο θέμα της σχολικής στέγης αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπενθυμίζοντας στους γονείς πως θα επιδιωχθεί η καλύτερη δυνατή λύση και πως έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη για το θέμα – παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων – στις 13 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ανέφερε πως θα διαβάσει προσεκτικά το ψήφισμα των γονιών και πως η επόμενη σύσκεψη θα είναι «ουσιαστική» και θα «ξανατεθεί το θέμα, μήπως μπορεί το έργο να γίνει με κάποιον ομαλότερο τρόπο». «Δεν είμαστε απέναντι σας, είμαστε μαζί σας» είπε απευθυνόμενη προς τους γονείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα