Thessaloniki Pride: Στις 25 Ιουνίου η παρέλαση από τον Λευκό Πύργο

Thessaloniki Pride: Στις 25 Ιουνίου η παρέλαση από τον Λευκό Πύργο
Στιγμιότυπο από το Thessaloniki Pride 2019 ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Το 10ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου και, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, θα κορυφωθεί στις 25 Ιουνίου με τη μεγάλη παρέλαση από τον Λευκό Πύργο.

10 χρόνια μετά το 1ο Thessaloniki Pride, που αποτέλεσε ορόσημο για την πόλη και το ελληνικό ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το επετειακό 10ο Thessaloniki Pride.

Καθώς η υγειονομική κατάσταση βελτιώνεται, το φεστιβάλ επιστρέφει τον Ιούνιο, το μήνα ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας, οπότε κατά παράδοση πραγματοποιείται, και αναμένεται να ενώσει όλη την πόλη και τους επισκέπτες της σε μια μαζική υπαίθρια γιορτή για την αγάπη και την αποδοχή.

Το 10ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, θα κορυφωθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου με τη μεγάλη παρέλαση από τον Λευκό Πύργο.

Το Thessaloniki Pride, όπως και κάθε φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητας, αποτελεί ένα σπουδαίο και βιωματικό «ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ». Με αυτήν την έκφραση για κεντρικό σύνθημα, η οργάνωση θέλει να φέρει στο προσκήνιο τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι στην τρέχουσα συγκυρία που επιχειρείται εκσυγχρονισμός της παιδείας, να ανοίξει ξανά η κουβέντα για το πόσο σημαντική είναι η συμπεριληπτική εκπαίδευση και ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, ανοιχτό σε όλα τα άτομα, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις, στερεότυπα, και στενά κανονιστικά πρότυπα ένταξης σε μια ισοπεδωτική ομοιόμορφη κανονικότητα.

Οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride θα είναι πολυποίκιλες. Θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκθέσεις, συζητήσεις, ενημερωτικά σταντ, μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια στην πόλη και φυσικά τη μεγάλη παρέλαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα