Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση "Λάκκου Καρατζά"

Κίνημα SOS Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές
Κίνημα SOS Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές EUROKINISSI

Με τις καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η δίκη για τα επεισόδια στο "Λάκκο Καρατζά", στην οποία κατηγορούνται 26 άτομα.

Με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση του "Λάκκου Καρατζά", στην οποία κατηγορούνται 26 άτομα, κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν πέντε αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διαμαρτυρία που έγινε στις 12 Μαΐου του 2013 στη θέση "Λάκκος Καρατζά" του όρους Κάκαβος και εξελίχθηκε επεισοδιακά, όταν δυνάμεις της αστυνομίας συνεπλάκησαν με διαδηλωτές.

ADVERTISING

Κατά την εξέτασή τους, ρωτήθηκαν εάν αναγνωρίζουν στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιους από τους διαδηλωτές που ενεπλάκησαν στα επεισόδια, αλλά κανένας τους δεν ήταν σε θέση να καταθέσει κάτι τέτοιο καθώς και για συγκεκριμένες ενέργειες που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Νωρίτερα, οι διωκόμενοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν ως προς τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι κάθε εμπλοκή τους στα επεισόδια, όπως και σε άλλα μεταγενέστερα, πάλι κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στην επένδυση χρυσού.

Με την έναρξη της δίκης συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους. Μεταξύ αυτών, ζήτησαν να μην ληφθούν υπ' όψιν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν κατόπιν άρσης, δια βουλεύματος, του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο με την κατάθεση μαρτύρων που περιλαμβάνονται στην λίστα του κατηγορητηρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσός Χαλκιδική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκουριές: Αθωώθηκαν οι 21 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο δημαρχείο Αριστοτέλη

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται η υπόθεση "Λάκκου Καρατζά"

Νεκρός 46χρονος σε εργατικό δυστύχημα στις Σκουριές

SHARE:

24Media Network