Τηλεκπαίδευση: Σε τουλάχιστον ένα μήνα η απόφαση της ΑΠΔΠΧ – Αγνοείται και άλλη σύμβαση

Τηλεκπαίδευση: Σε τουλάχιστον ένα μήνα η απόφαση της ΑΠΔΠΧ – Αγνοείται και άλλη σύμβαση
Η Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Δεν πρόκειται να εκδώσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αν δεν περάσει το λιγότερο ένα μήνας. Αιτία η...καθυστερημένη εκτίμηση αντικτύπου του ΕΚΠΑ.

H απόφαση για το σύννομο της τηλεκπαίδευσης σε σχέση με το κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα θα γνωστοποιηθεί-στην καλύτερη των περιπτώσεων-μετά τις Γιορτές.

Και αυτό δεν είναι κάποιο αυθαίρετο δημοσιογραφικό συμπέρασμα, αλλά συγκεκριμένες πληροφορίες από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η αιτία της εξέλιξης αυτής “ακουμπά” στην Εκτίμηση Αντικτύπου από το ΕΚΠΑ που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας (δια της..τεθλασμένης σε σημείο του site του Υπουργείου Παιδείας καθόλου εμφανή).

Το εν λόγω νομικό κείμενο δημοσιοποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση των τριών μηνών που είχε δώσει με τη σχετική γνωμοδότησή της η Αρχή στις 7 Σεπτεμβρίου. Στο όριο, δηλαδή. Οπως και στο όριο είχε αναλάβει τη δουλειά το εργαστήριο του ΕΚΠΑ, μόλις μία ημέρα μετά την δημοσίευση της γνωμοδότησης της αρχής.

Και αυτό γεννά ακόμη περισσότερα ερωτήματα.Πως ήταν δυνατόν μέσα σ’ ένα 24ώρο το ΕΚΠΑ να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης, να την αναλύσει, να την εκτιμήσει και εν τέλει να κρίνει ότι μπορεί να αναλάβει το βάρος της σύνταξης μίας νέας εκτίμησης, η οποία, σημειωτέον, κράτησε ακριβώς τρεις μήνες (τρομερή σύμπτωση).

Οπως και να έχει πάντως, οι παραπάνω εξελίξεις φέρνουν-αναγκαστικά- την απόφαση της Αρχής πιο πίσω χρονικά κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης εξακολουθεί να βρίσκεται-νομικά-στον αέρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα βέβαια η σύμβαση που υποτίθεται πως υπάρχει και η οποία δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο με την Cisco εξακολουθεί να αγνοείται. Πλέον όμως αγνοείται και η προγραμματική σύμβαση που (υποτίθεται πως) έχει υπογράψει το ΕΚΠΑ με το Υπουργείο Παιδείας για τη σύνταξη της νέας εκτίμησης αντικτύπου.

Η διαφάνεια, έτσι και αλλιώς, δεν αποτελεί το δυνατό σημείο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα