Τηλεοπτικές άδειες: Απολογία Καλογρίτσα – Μέρος δεύτερο

Τηλεοπτικές άδειες: Απολογία Καλογρίτσα – Μέρος δεύτερο
Ο Χρήστος Καλογρίτσας Eurokinissi

Ο Χρήστος Καλογρίτσας θα περάσει την Τρίτη στο δεύτερο μέρος της απολογίας του για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Για δεύτερη ημέρα θα περάσει το ανακριτικό κατώφλι ο Χρ. Καλογρίτσας, προκειμένου να συνεχίσει την απολογία του για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Έχοντας ήδη απολογηθεί για περισσότερες από τέσσερις ώρας για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, ο επιχειρηματίας πρόκειται να επιστρέψει έτσι ώστε να συνεχίσει να καταθέτει τους ισχυρισμούς του και να απαντά στα ερωτήματα της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρώτη φάση της απολογίας του, υπέβαλε στην αρεοπαγίτη δικαστική λειτουργό πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο εμμένει στα όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν, αναφορικά με την ύπαρξη «εικονικής» σύμβασης με την λιβανέζικη CCC.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Χρ. Καλογρίτσας και κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» υποστήριξε κατά την έξοδος του από τον Άρειο Πάγο.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, με την οποία φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Ο Χρ. Καλογρίτσας μάλιστα, έχει καταθέσει στη Βουλή ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του ζήτησε να είναι ο «μπροστινός» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να απολογηθεί και ο πρώην υπουργός Νικ. Παππάς για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα