Το ΚΕΣΥ “κόβει” θεραπεία εκπαιδευτικού που προτείνουν 3 διαφορετικά νοσοκομεία

Το ΚΕΣΥ “κόβει” θεραπεία εκπαιδευτικού που προτείνουν 3 διαφορετικά νοσοκομεία
Alfavita.gr

Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά με έγγραφό τους ζητούν να εγκριθεί άμεσα η θεραπεία της συναδέλφισσας.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά διαμαρτύρεται και προχωράει σε παράσταση διαμαρτυρίας για εκπαιδευτικό που της δεν της ενέκριναν τη θεραπεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ενώ τρία διαφορετικά νοσοκομεία συστήνουν να προβεί στη συγκεκριμένη θεραπεία.

Το κείμενο της ΕΛΜΕ Πειραιά:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας “κόβει” απολύτως αναγκαία και κρίσιμη θεραπεία σε εκπαιδευτικό, τη οποία συστήνουν τρία διαφορετικά νοσοκομεία!

Δεν πάει άλλο με την αναλγησία! Απαιτούμε να εγκριθεί άμεσα η θεραπεία της συναδέλφισσας.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3 13.30 στο Υπουργείο Υγείας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Συνάδελφός μας σε σχολείο του Πειραιά πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία κρίσιμη χειρουργική επέμβαση για την υγεία της. Ωστόσο, ιατρικοί λόγοι δεν έκαναν δυνατή την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας, για την οποία απαιτείται εξειδικευμένη θεραπεία. Τη θεραπεία αυτή συστήνουν τρία διαφορετικά νοσοκομεία (ΚΑΤ, Μεταξά, Νοσοκομείο Αεροπορίας).

Κι όμως, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας, με τέσσερις απανωτές γνωματεύσεις, αρνείται να εγκρίνει την αναγκαία αυτή θεραπεία! Μάλιστα, στην τελευταία γνωμάτευση επικαλείται διαφορετική επιχειρηματολογία από τις προηγούμενες!

Αναγκάζει την συνάδελφό μας να επωμιστεί προσωπικά, με δικά της έξοδα τη θεραπεία της!

Σε παρέμβαση της η ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού με συνδικαλιστές γιατρούς την Πέμπτη 14/3 στο ΚΕΣΥ, απέσπασε δέσμευση για ραντεβού με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ. Την επόμενη ημέρα (15/3), αθέτησαν και αυτή τους την υπόσχεση, γιατί η απόφασή του Προέδρου του ΚΕΣΥ, ήταν, όπως ειπώθηκε, οριστική και αμετάκλητη!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η άρνηση του ΚΕΣΥ να εγκρίνει την συγκεκριμένη θεραπεία δεν αποτελεί “κεραυνό εν αιθρία”. Αποτελεί συνέπεια και συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και της ολοκληρωτικής μετατροπής του αγαθού της υγείας από κοινωνική σε ατομική υπόθεση. “Έχεις λεφτά, ζήσε, δεν έχεις…”. Είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης, αλλά και εμπορευματοποίησης της υγείας και του φαρμάκου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως αυτή της συναδέλφου μας, υπάρχουν πάρα πολλές. Αρνούνται να εγκρίνουν εξετάσεις-θεραπείες, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, γιατί θεωρούν την υγεία του λαού κόστος!

Επίσης χαρακτηριστικό της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται είναι το γεγονός ότι την συγκεκριμένη θεραπεία εκτελεί μόνο ένα ιδιωτικό, ιατρικό κέντρο και κανένα δημόσιος φορέας υγείας. Σαν αποτέλεσμα, είτε κόβονται θεραπείες γιατί κοστίζουν, είτε τις χρυσοπληρώνουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, όταν εγκρίνονται και φουσκώνουν τα κέρδη μίας ιδιωτικής εταιρείας.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για την 100% δωρεάν παροχή της συγκεκριμένης θεραπείας σε όλους τους εργαζόμενους, αυτή καρατομείται γιατί αντιμετωπίζεται σαν κόστος και εμπόρευμα.

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας!

Απαιτούμε την άμεση έγκριση της θεραπείας της συναδέλφου μας! Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους (όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ενημέρωση των σωματείων είναι διαθέσιμα από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά).

Προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3/2019 13:30 στο Υπουργείο Υγείας.

Απαιτούμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και άμεση έγκριση της αναγκαίας θεραπείας της συναδέλφου μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Η συναισθηματική νοημοσύνη στο σχολείο: Αναπτύσσοντας συναισθηματικά ευφυή σχολεία
Τι είναι ο κανόνας «3-6-9-12» για τα παιδιά και την οθόνη
«Πολύ πριν να σε συναντήσω εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα