Το Ράλλυ Ακρόπολις επέτεινε την ασφαλτόστρωση στο Σύνταγμα

Το Ράλλυ Ακρόπολις επέτεινε την ασφαλτόστρωση στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής του οδοστρώματος περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην Ελλάδα, συνήθως, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό γεγονός, τότε προχωρούν με συνοπτικό χαρακτήρα ορισμένες διαδικασίες.

Για παράδειγμα, το Ράλλυ Ακρόπολις, που θα πραγματοποιηθεί 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, θα περιλαμβάνει μια υπερ-ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα πέριξ της πλατείας Συντάγματος, με την εικόνα, μέσω της τηλεόρασης, να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ως εκ τούτου, χρειαζόταν να υπάρχει νέα άσφαλτος, ώστε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να έχουν τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση και η Περιφέρεια Αττικής, που είναι υπεύθυνη για το έργο, το ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες, προκειμένου να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία των οχημάτων, έγιναν εργασίες για την απόξεση του προηγούμενου ασφαλτοτάπητα, την εξυγίανση του εδάφους, την τοποθέτηση ισοπεδωτικής στρώσης και τέλος την τοποθέτηση του νέου αντιολισθηρού τάπητα, μεταξύ Φιλελλήνων και Σταδίου καθώς και στη Βασιλέως Γεωργίου Α.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ασφαλτόστρωση που είχε γίνει στην Λ. Αμαλίας, πριν 20 χρόνια, αφορούσε μόνο την τελική στρώση της ασφάλτου, δηλαδή την αντιολισθηρότητα, που παρουσίαζε σημαντικές φθορές και ρηγματώσεις. Στα παρόντα έργα τα συνεργεία της Περιφέρειας εισήλθαν σε βάθος τουλάχιστον 9 εκ. αφού κατασκεύασαν και ισοπεδωτική στρώση πάχους 5 εκ. όπως οι τεχνικές προδιαγραφές ορίζουν. Παράλληλα, μπροστά από το Σύνταγμα προέβησαν σε εξυγίανση του εδάφους τα λεγόμενα κουτιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βυθίσεις οδοστρώματος.

Τις επόμενες μέρες, αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που ορίζουν οι εθνικές τεχνικές προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί η διαγράμμιση και η αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης με καινούργιες, καθώς και η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών με νέου τύπου LED.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα