Το θρίλερ της Πάτρας φέρνει αλλαγές στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Το θρίλερ της Πάτρας φέρνει αλλαγές στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία
ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Κώστας Τσιάρας πρόκειται να αναδιαμορφώσει ριζικά την υπηρεσία των ιατροδικαστών. Ενοχλημένο το υπουργείο από τις διαρκείς δηλώσεις των ειδικών για την υπόθεση της Πάτρας.

Σε ριζική αναδιαμόρφωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το dikastikoreportaz.gr, η συγκεκριμένη κίνηση ήταν προγραμματισμένη αλλά αναμένεται να επισπευθεί από τις εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, όπου είναι προφανές ότι η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα εξαιτίας και των άστοχων αρχικών ιατροδικαστικών διαγνώσεων, οι οποίες επανελέγχονται από την επιτροπή Καρακούκη.

Κατά πληροφορίες στο υπουργείο επικρατεί ενόχληση από τις διαρκείς δηλώσεις στις οποίες προχωρούν ιατροδικαστές (όπως ο κ. Μπουζιάνης) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τελευταίο “χτύπημα” σε τοπικό μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Μπουζιάνη να εγείρει και πειθαρχικό έλεγχο καθώς είναι προφανές ότι αφήνει εκτεθειμένη την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην οποία υπάγεται.

Σημειώνεται ότι ανεξαρτήτως της υπόθεσης στην Πάτρα, στο υπουργείο βλέπουν ως δυσλειτουργικό το υπάρχον σχήμα της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας καθώς σε αρκετές περιφέρειες της χωράς δεν υπάρχει αρκετός αριθμός ιατροδικαστών, ενώ σε άλλη περίπτωση υπάρχει ιατροδικαστής η οποία πληρώνεται επί εννέα χρόνια χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ούτε μια νεκροψία-νεκροτομή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα