Τουρκικό ΥΠΕΞ για το άσυλο στους 8: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Τουρκικό ΥΠΕΞ για το άσυλο στους 8: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών huriyet

"Προσβάλλει βαθύτατα την συνείδηση του τουρκικού έθνους" και "αγνοεί τη διεθνή νομοθεσία", η απόφαση του ΣτΕ για τους 8 τούρκους αξιωματικούς, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για χορήγηση ασύλου στους 8 τούρκους αξιωματικούς, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για απόφαση που αγνοεί τους διεθνείς νόμους.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρεται πως “επιβεβαιώθηκε στην διεθνή κοινότητα πως η Ελλάδα είναι χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες. “Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση που προσβάλλει βαθύτατα την συνείδηση του τουρκικού έθνους”

“Ελπίζουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον, λαμβάνοντας αντίστοιχα προκατειλημμένες αποφάσεις”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

“Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας, χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Suleyman Ozkaynakcim.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, στην διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση αυτή που προσβάλλει βαθύτατα την συνείδηση του τουρκικού έθνους.

Ελπίζουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον, λαμβάνοντας αντίστοιχα προκατειλημμένες αποφάσεις”.

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία

“Η σημερινή ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε, για μία ακόμη φορά, στην Άγκυρα τα αυτονόητα: Ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της οποίας η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα. Κάτι που φαίνεται ότι είτε αδυνατεί, είτε δεν θέλει να κατανοήσει η τουρκική πλευρά”, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα