Τραγωδία στη Χίο με τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ να προσβάλλει τους πρόσφυγες

Lesbos, Greece on October 18, 2015. / , 18  2015.
Lesbos, Greece on October 18, 2015. / , 18 2015. SOOC

Ανείπωτος πόνος στη Χίο, όταν ζευγάρι Αφγανών έφτασε από τα μικρασιατικά παράλια, με το παιδί τους νεκρό. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Μητροπολιτης Κω και Νισύρου σε μια "έκρηξη αγάπης" μίλησε για σκηνοθετημένους πνιγμούς

Δεκαοχτώ περιστατικά αποβίβασης περίπου 900 μεταναστών και προσφύγων στην ανατολική ακτογραμμή της Χίου, έχουν καταγραφεί την Τετάρτη από το Λιμεναρχείο.

Ανάμεσα σε αυτά τα περιστατικά και ένα, νωρίς το πρωί στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, όπου ζευγάρι Αφγανών έφτασε με βάρκα από τα μικρασιατικά παράλια, κουβαλώντας το άψυχο σώμα του 5χρονου παιδιού τους.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο τα αίτια του θανάτου του είναι παθολογικά, αφού δεν διαπιστώθηκε πνιγμός ενώ εικάζεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή από το κρύο ή την υγρασία. Το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο "Σκυλίτσειο" νοσοκομείο του νησιού για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σημειώνεται ότι με τις ανωτέρω 900 αφίξεις, το Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στο Χαλκειός της Χίου δοκιμάζει την Τετάρτη –πρώτη στην ουσία μέρα πλήρους λειτουργίας του– τις δυνατότητές του σε πλήρη ανάπτυξη.

Το περιστατικό, έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, Ναθαναήλ, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ισχυρίστηκε ότι η εικόνα που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ είναι εντελώς ψεύτικη και ότι ξένα κανάλια στην Κω, έδιναν εικοσάευρα στους πρόσφυγες για να παριστάνουν πνιγμένα πτώματα.

"Μπροστά στα μάτια μου ξένα κανάλια έδιναν 20 ευρώ σε ανθρώπους για να κάνουν τους πνιγμένους και να τους τραβήξουν με τις κάμερες για τα δελτία τους", είπε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από politischios.gr, Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: